Back to top
Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018 στις 5:36μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άξιο λευίτη πατέρα Ματθαίο!!

Το χωριό μας φέτος είχε αρκετό κόσμο στις μέρες του Πάσχα, παρόλο που φέτος, η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν νωρίς, κατά το κοινώς λεγόμενον. Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Καθεμιά απ’ τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αφιερωμένη και σε κάποιο ή κάποια επιμέρους περιστατικά των Παθών.

Στην φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, η εκκλησία μας λειτούργησε όλες τις ολονυκτίες, χάρη κυρίως στην συμμετοχή του Ιερέα π. Ματθαίου Αρβανίτη. Αυτός ο ταπεινός Ιερέας που πάντοτε τον στόλιζε άδολη ευσέβεια και βαθιά ειλικρινής ευγένεια, που όλοι τον αγαπούν για την απλότητα των ηθών του, σε ηλικία 90 ετών, ήταν παρών όλες τις μέρες και έτσι οι συμπατριώτες μας, καθημερινά έδιναν το παρόν στην εκκλησία. Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με αυτόν το μοναδικό Ιερέα, τον άξιο λευίτη, τον ήρεμο άνθρωπο, ακούσαμε με σεμνότητα την απίστευτη γλυκιά και συγκινητική φωνή του, τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και στεκόμαστε μπροστά του, με ευλάβεια και συγκίνηση, για την προσφορά του. Κλείνουμε, με: «…τον ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς, Κύριε φύλαττε εις πολλά έτη…».

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια