Back to top
Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018 στις 10:51μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Sakis_Ts
Εν όψει καλοκαιριού. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι καθήκον κάθε πολίτη.

Το καλοκαιράκι το ωραίο πλησιάζει. Οι ζέστες σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνισή τους, το μπουφάν και η ζακέτα θα θεωρούνται περιττά και οι μπύρες θα είναι πιο κρύες, πιο ευχάριστες. Το χωριό τέλη Ιουλίου θα έχει μερικό κόσμο και μέχρι 12 Αυγούστου θα έχουν φτάσει και οι τελευταίοι. Από τέλη Ιουλίου έως το πανηγύρι του Λεβιδίου το χωριό κυριολεκτικά θα σφύζει από ζωή. Το σχολείο θα γεμίσει ξανά με παιδικές φωνές, οι γιαγιάδες θα ανεβοκατεβαίνουν την μεγάλη ανηφόρα και αρκετός κόσμος θα βρίσκεται στα καφενεία. 

Τι θα μπορούσε να κάνει πιο ευχάριστη την όλη κατάσταση στο χωριό εκείνες τις μέρες;  Δε χρειάζεται να μαντέψετε, θα σας το πω εγώ. Οι εκδηλώσεις είναι αυτές που δεν θα πρέπει να λείψουν από το καλοκαιρινό χωριό μας. Οι εκδηλώσεις που τόσο μας έχουν λείψει είναι αυτές που δεν πρέπει να λείψουν και φέτος. 

Το καλοκαίρι του 2017 οι εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος στο χωριό μας ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι εκδηλώσεις που θυμάμαι καθαρά από πέρσι το καλοκαίρι είναι δύο.  Η προβολή ταινίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου και το Beer Party Νεολαίας.

όπως είχε πει ο Βασίλης Μεγρέμης για το περσινό καλοκαίρι :

ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,
ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ
ΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΜΑΣ!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ,
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΤΟΥΣΑ ΠΗΓΑΙΝΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ!!

Όπως ξέρετε (αν δεν το ξέρατε θα το μάθετε τώρα) οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν από την νεολαία του χωριού. Παιδιά κάθε ηλικίας πήραμε την απόφαση να κάνουμε κάποιες ενέργειες με τις όποιες ατέλειες. Είχαμε βοήθεια και από άλλο κόσμο, όπως και από τον Δήμο Τρίπολης και την Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας για την πραγματοποίηση του Beer Party.

Η προβολή ταινίας είχε περίπου 70 άτομα κοινό και πολύ γέλιο. Τα αρνητικά σχόλια φυσικά δεν έλειψαν τις επόμενες μέρες.

Στο πάρτι νεολαίας συμμετείχε κυρίως η νεολαία του χωριού και όχι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Μάλλον η μπύρα ήθελε συνοδευτικό και σουβλάκι.

Να με συγχωρέσετε αν ξέχασα κάποια εκδήλωση που έγινε και δεν έγραψα για αυτή. Αν θυμάστε κάποια να την γράψετε στα σχόλια. 

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στο χωριό μας; Οι σύλλογοι έμειναν ανενεργοί πέρσι και δεν είναι άξιο απορίας αν θυμηθεί κανείς ότι η ΜΚΒ απεύθυνε 3 φορές κάλεσμα για εκλογές. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μπει στον σύλλογο και να βοηθήσει στο να γίνει το χωριό μας καλύτερο. Το σύνολο του χωριού γύρισε την πλάτη στον σύλλογο και ταυτόχρονα γύρισε την πλάτη και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Πριν μερικά χρόνια θυμάμαι έβγαινε πρόγραμμα εκδηλώσεων στο χωριό, κάθε μέρα είχε και κάτι διαφορετικό. Θέατρο σκιών, εργαστήρι ζωγραφικής, τουρνουά τάβλι, τουρνουά 5χ5, τουρνουά μπάσκετ. Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπήρχε και τουρνουά βόλεϊ το οποίο εξίσου έλειψε από τις περσινές εκδηλώσεις. 

Χτυπάμε τώρα τον κώδωνα του κινδύνου μήπως και δούμε ανταπόκριση. Πριν να είναι αργά. Ας σταματήσουμε να παραπονούμαστε για τις εκδηλώσεις που δεν γίνονται και ας αναλάβουμε να τις πραγματοποιήσουμε εμείς.  Μην αφήσουμε το χωριό να σβήσει.  Η ΜΚΒ μέσα στο καλοκαίρι θα κάνει εκλογές, το ίδιο και η ΑΕΒ. Όποιος ενδιαφέρεται για το χωριό μπορεί να το δείξει. Η κριτική είναι δεκτή μόνο αν είναι καλοπροαίρετη. Όποιος δεν προσπαθεί δεν έχει δικαίωμα να κρίνει. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο χωριό με όρεξη για δουλειά. Ας ενεργήσουμε από τώρα για το καλό του τόπου μας.

 

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια