Back to top
Σάββατο, 21 Ιουλίου, 2018 στις 4:01μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ!

Μετά την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων το έτος 1984(!!), επήλθε νέα τροποποίηση σε υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που είχε γίνει την 04-12-2016.

Το νέο καταστατικό του Συλλόγου (αρ. αποφ. 326/2018 Ειρηνοδικείου Αθηνών), εκσυγχρονίστηκε και πλέον θα είναι επικαιροποιημένο με τις νέες διατάξεις και νόμους. Το καταστατικό είναι πλέον εναρμονισμένο με την σημερινή εποχή και η τροποποίηση του, θα αποτελέσει πυλώνα συνέχισης της ύπαρξης του Συλλόγου.

Ήδη η απόφαση της τροποποίησης δημοσιεύθηκε, όπως ορίζει ο νόμος, σε ημερήσια εφημερίδα και πλέον ο Σύλλογος θα “προχωρήσει” με βάση το νέο καταστατικό του.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τις κυριότερες αλλαγές που έγιναν:

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων μπορεί να ιδρύει παράρτημα στην τοπική κοινότητα Βλαχέρνας.

Η υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου θα επιδιώκεται και μέσω ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή κάθε άλλο ηλεκτρονικό μέσο.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, θα είναι πλέον τριετής (3 έτη), (ήταν διετής έως σήμερα).

Ο Σύλλογος θα διοικείται πλέον από πενταμελές  (5 μέλη) Διοικητικό Συμβούλιο (ήταν επταμελές έως σήμερα).

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, δύναται να γίνονται και μέσω τηλεδιάσκεψης, σε κάθε περίπτωση όμως θα τηρούνται γραπτώς τα πρακτικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη της συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου καθώς και των παγίων και του αρχείου του.

Η Γενική Συνέλευση είναι σε απαρτία, όταν βρίσκονται σε αυτή τουλάχιστον το ½ των ταμειακώς εντάξει μελών (και όχι λιγότερα από τα ιδρυτικά μέλη (23) του Συλλόγου), τα οποία μέλη μπορούν να τακτοποιούνται ταμειακά έως την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Στους σκοπούς του Συλλόγου, προστέθηκε η έρευνα (επιστημονική, κ.α.), μελέτη, διάσωση, παρουσίαση και διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης και λαογραφίας και ιστορίας.

Η ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, θα γίνεται πλέον και ταχυδρομικώς ή μέσω e-mail ή μέσω δημόσιας ανακοίνωσης σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης.

Της εκάστοτε τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου, προηγείται τουλάχιστον 30ημερη (προγενέστερη της Γ.Σ.), δημόσια διαβούλευση (ηλεκτρονική ή έντυπη), για τις προτάσεις των μελών του Συλλόγου.

Κάθε τακτικό μέλος υποχρεώνεται να καταβάλλει στο ταμείο του Συλλόγου: α) εισφορά δέκα ευρώ (10 €) εφ΄   άπαξ για την εγγραφή του β) είκοσι ευρώ (20 €)  κάθε χρόνο για συνδρομή του που εισπράττονται από τον Ταμία του Συλλόγου με την έκδοση διπλότυπης απόδειξης. Δεν υποχρεούνται της τακτικής συνδρομής οι στρατιώτες, φοιτητές και  σπουδαστές έως είκοσι τεσσάρων (24) ετών, όπως και κάθε άτομο που αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει.

Ο Σύλλογος μπορεί να είναι μέλος εγχώριων ή διεθνών Ομοσπονδιών, Οργανώσεων και Ενώσεων, που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς.

Η περιουσία του Συλλόγου (κινητή, ακίνητη, κλπ.) σε περίπτωση διάλυσής του, πηγαίνει στην Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας ή σε άλλο Σύλλογο του χωριού, μετά από απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως.

*** Τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε το νέο τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων στο vlaxerna.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια