Back to top
Κυριακή, 22 Ιουλίου, 2018 στις 12:38μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 74ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, η εκδήλωση για τον εορτασμό της 74ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944.

foto: tzortz pns

Το πρόγραμμα εορτασμού, που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκίνησε με την τέλεση επίσημης δοξολογίας από τον π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια οι επίσημοι και οι συγχωριανοί (υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας) συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Τη σχετική ομιλία στο χρονικό της ημέρας έκανε ο κ. Παναγιώτης Χαρ. Λολώνης, έγινε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Με το πέρας της εκδήλωσης η τοπική κοινότητα Βλαχέρνας και ο δήμος Τρίπολης υποδέχθηκαν τους παρευρισκομένους στην ταβέρνα του χωριού μας «ο Μίμης».

*** Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρκάδων στην Τρίπολη, επισκέφθηκε το χωριό μας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας, για την μάχη και την ιστορία το χωριού μας.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια