Back to top
Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018 στις 11:03πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy
Αφιέρωμα της εφημερίδας Agrenda στην εταιρεία λιπασμάτων ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ!

Στο άρμα της φυσιολογίας του Stoller αλλάζει τα εγχώρια δεδομένα στη θρέψη.

Ο Νίκος Βασ. Κουτσούγερας, ως επιστήµονας αρχικά και ως επιχειρηµατίας των λιπασµάτων στη συνέχεια, είχε µια δική του φιλοσοφία αναφορικά µε την προσθήκη θρεπτικών ουσιών στις καλλιέργειες, αποδίδοντας µεγαλύτερη σηµασία στο πεδίο της στοχευµένης θρέψης απ’ ό,τι στο ευρύτερο φάσµα της λίπανσης.

Η εταιρεία ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ, της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής, το 1989, διατηρούσε το προνόµιο να κινείται µε ευελιξία στην αναζήτηση λύσεων, τέτοιων, που να απαντούν σε ιδιαίτερες και πολύ συγκεκριµένες ανάγκες του Έλληνα παραγωγού. Κάπως έτσι, άφηνε έτσι συνειδητά ελεύθερο το πεδίο των προϊόντων «οριζόντιας» εφαρµογής για τους µεγαλύτερους και πιο καθιερωµένους παίκτες της εγχώριας αγοράς.

Από το 2014 όµως, όταν µπήκαν τα θεµέλια της συνεργασίας µε τον αµερικανικό οίκο Stoller για την αντιπροσώπευση των προϊόντων του στην Ελλάδα, τα πράγµατα πήραν άλλο δρόµο. Η εταιρεία ORA Services που δηµιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο και στην οποία ο Νίκος Κουτσούγερας διατηρεί τον πρώτο λόγο, τείνει να αλλάξει εκ βάθρων όσα ξέραµε για τη θρεπτική διαχείριση των φυτών στην Ελλάδα. Η µαγική λέξη για τον τρόπο µε τον οποίο χτίζει τα προϊόντα του, o Jerry Stoller, είναι «φυσιολογία».

Πιο συγκεκριµένα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Stoller άρχισε να ερευνά τη γενετική έκφραση των φυτών. Η επαναστατική προσέγγιση που παράγεται από αυτή την έρευνα, αποσκοπεί στη διατήρηση εύρωστων καλλιεργειών, µέσω της διαχείρισης των φυτικών ορµονών και των µικροθρεπτικών συστατικών σε όλο τον κύκλο ανάπτυξης των φυτών. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει συνθήκες για υγιέστερα φυτά, ικανά να αντέξουν τις συνέπειες του στρες κάτω από διαφορετικές µάλιστα συνθήκες. 

Βρείτε εδώ ολόκληρο

το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Σχόλια
  1. Παναγιώτης Χαρ. Λολώνης
    3 Αυγούστου, 2018

    Μπράβο και συγχαρητήρια. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ μας έχει, ως Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων, πάντα υποστηρίξει πλουσιοπάροχα. Ευχ΄όμαστε ό,τι καλύτερο.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια