Back to top
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2018 στις 10:32μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Βλαχέρνας θα λάβουν χρηματική επιδότηση, για να έχουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την τηλεοπτική κάλυψη περιοχών της χώρας που έως σήμερα δεν είχαν σήμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

Πλέον, οι δικαιούχοι – μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας. Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου. Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα εκατόν δέκα (110) ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της ΓΓΤΤ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επιδότηση για 148 χωριά στην Αρκαδία. Μεταξύ αυτών όλα τα χωριά της Δ.Ε. Λεβιδίου, της Δ.Ε. Βυτίνας, Δ.Ε. Μαντινείας, κλπ.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια