Back to top
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018 στις 10:38μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Νέο βιβλίο από τον συμπατριώτη μας Βασίλη Ν. Κουνέλη

Δεύτερο βιβλίο και για τον συμπατριώτη μας Βασίλη Ν. Κουνέλη, που με το προηγούμενο βιβλίο του “Νοματαίος” είχε αποσπάσει εξαιρετικά θετικές κριτικές. “Καπνισμένα ερείπια” είναι ο τίτλος του νέου του μυθιστορήματος. Κεντρικός ήρωας του, είναι ένας τρομοκράτης – μέλος διαβόητης επαναστατικής οργάνωσης – που πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία συλλογική και ατομική, στην οποία η προσωπική αγωνία επιμένει να αναζητά ταυτότητα αλλά και διαφυγή.

Ευχόμαστε στο φίλο Βασίλη ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ το νέο βιβλίο!!

Περίληψη:

Ο δικηγόρος Φίλιππος Γιαννόπουλος αφηγείται τη γέννηση, την ενηλικίωση και την εξέλιξη του πελάτη του, τρομοκράτη Ηρακλή Κοντού, μέλους της διαβόητης Επαναστατικής Οργάνωσης των Οκτώ. Μια προσωπική ιστορία που ξεκινά σε μια οικογενειακή παράγκα στο νησί Αιγίλειψος, προτού τα φτερά του ήρωα συναπαντήσουν τις άγριες παρέες του λιμανιού, έναν πρώιμο έρωτα και εντεύθεν μια νέα ζωή στο θορυβώδες λιμάνι του Πειραιά. Η αγάπη για τη μουσική, η βαριά οικογενειακή ιστορία, οι συνεχείς ανατροπές και οι συγκρούσεις σ’ έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο περίγυρο μεταμορφώνουν σταδιακά το αβέβαιο εφηβικό κουκούλι σε επαναστάτη. Στο πλάι συντρόφων, αλλά και του ηγέτη της οργάνωσης Φώτη, ο ήρωας έχει το χρόνο να διδαχτεί και να ανιχνεύσει όλο το φάσμα των μεγάλων αντιφάσεων, ενώ η ωμή βία, η οποία τον κατακλύζει, συγκλονίζει και διαμελίζει την ύπαρξή του.

Η αποκάλυψη της Οργάνωσης και η κατάρρευση του «επαναστατικού» οικοδομήματος μετατρέπουν την ανάκριση που ακολουθεί, εν μέσω παραισθήσεων, σε ταγκό αναμνήσεων και εκμυστηρεύσεων με παρτενέρ-είδωλο έναν ιδιόμορφο ανακριτή. Μια ιστορία συλλογική και ατομική, στην οποία η προσωπική αγωνία επιμένει να αναζητά ταυτότητα αλλά και διαφυγή.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια