Back to top
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018 στις 6:31μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΑIΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ!

Χιλιάδες συνταξιούχοι κατέθεσαν αιτήσεις στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις διεκδικώντας τα αναδρομικά τους. Ωστόσο από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του ΕΦΚΑ. Η ηλεκτρονική αίτηση απευθύνεται στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή στους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ στις «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους».

Μόλις επιλέξουν αυτό το πεδίο οι συνταξιούχοι μεταφέρονται στην εφαρμογή του TAXISnet και θα πρέπει να γράψουν τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούν για τη φορολογική τους δήλωση, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους. Αμέσως μετά ανοίγει η σελίδα με την ηλεκτρονική αίτηση που έχει καταχωρισμένα τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail). Τα στοιχεία αυτά μπορούν να διορθωθούν.

Στην ηλεκτρονική αίτηση υπάρχει προσυμπληρωμένο κείμενο (σημείο Α) που λέει «Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του Ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω».

Στις σημειώσεις, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσθέσουν επιπλέον κείμενο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 1ον) Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που παρακρατήσατε παρανόμως από την σύνταξή μου, συμμορφούμενοι με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 2ον) Να μου καταβάλετε από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012. 3ον) Να αναπροσαρμόσετε από σήμερα τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013, εξαλείφοντας τα παρανόμως και μέχρι πρότινος παρακρατηθέντα ποσά, όπως προαναφέρθηκαν και να μην εφαρμόζετε στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές”.

Εφόσον όλα τα απαιτούμενα πεδία έχουν συμπληρωθεί ορθά, η αίτηση υποβάλλεται οριστικά και διατίθεται προς εκτύπωση. Σε κάθε περίπτωση λάθους, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης της αίτησης.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια