Back to top
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2010 στις 5:35μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μετά και το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών της Τρίπολης, έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο πρώτος συνδυασμός, δηλαδή ο συνδυασμός «Νέα Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη, εξέλεξε συνολικά 25 δημοτικούς συμβούλους (από τους 41 που θα έχει όλο το συμβούλιο, οι άλλοι 16 θα είναι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης). Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 16 (από τους 25) δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι από την εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης και εννέα από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες. Στο συνδυασμό «Νέα Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη, κατά σειρά ψήφων οι πρώτοι 16 στην εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης είναι οι Ταλούμης, Κοσκινάς, Μπόζος, Τασιγιάννακης, Καλτεζιώτης, Ζαμπαθά, Σαμπράκος, Λουμπαρδιάς, Καρλής, Τζανής, Σαμαρτζής, Μπούρας, Σαββάκης, Κοκκινάκος, Κουκάκης και Παλιογιάννης. Κατά συνέπεια, όλοι οι προαναφερόμενοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι. Στις άλλες εκλογικές περιφέρειες, ο συνδυασμός «Νέα Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη εξέλεξε τους Κάρλο Γεώργιο και Τρίκολα Κωνσταντίνο (εκλογική περιφέρεια Βαλτεσίου), Κατσίρη Ιωάννη (εκλογική περιφέρεια Κορυθίου), Εικοσιδέκα Μαρία και Πετροπούλου – Δρακοπούλου Σπυριδούλα (εκλογική περιφέρεια Λεβιδίου), Παπαδημητρίου Γεώργιο (εκλογική περιφέρεια Μαντινείας), Κατσαφάνα Κωνσταντίνο (εκλογική περιφέρεια Σκιρίτιδας), Μπισιούλη Ζαφείρη (εκλογική περιφέρεια Τεγέας), Συνοδινού Λυγερή (εκλογική περιφέρεια Φαλάνθου).
ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ
Ο δεύτερος συνδυασμός, δηλαδή ο συνδυασμός «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» του Δημήτρη Παυλή, εξέλεξε συνολικά 8 δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα εκλεγούν τρεις από την εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης και πέντε από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του νέου Δήμου Τρίπολης. Μία από τι τρεις έδρες της εκλογικής περιφέρειας της Τρίπολης καταλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρης Παυλής και ακολουθούν οι Νίκος Τσιαμούλος και Αναστάσιος Κακλαμάνος οι οποίοι ήταν πρώτοι σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά». Στις άλλες εκλογικές περιφέρειες, εκλέγονται οι Κοσκολός Γεώργιος (Κορυθίου), Σταμάτης Χαράλαμπος (Λεβιδίου), Καρώνης Γεώργιος (Μαντινείας), Καλαμούτσος Ηλίας (Σκιρίτιδας) και Βόσνος Δημήτρης (Τεγέας).
ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ Β’ ΓΥΡΟ
Για τους άλλους συνδυασμούς, αυτούς δηλαδή που δεν κατάφεραν να περάσουν στο β’ γύρο ισχύουν τα εξής: Ο τρίτος συνδυασμός του Νίκου Δελφάκη εκλέγει τέσσερις έδρες. Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ο Νίκος Δελφάκης (ως επικεφαλής) και ο Κώστας Τζιούμης από την εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης και επίσης δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι: Γεώργιος Πεπόνης από την εκλογική περιφέρεια Λεβιδίου και Βασίλης Αλεξάκης από την εκλογική περιφέρεια Τεγέας. Ο τέταρτος συνδυασμός του Κώστα Γεωργακόπουλου εκλέγει δύο έδρες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο ένας θα είναι ο ίδιος ο Κ. Γεωργακόπουλος, ως επικεφαλής του συνδυασμού και ο άλλος μάλλον θα είναι από την εκλογική περιφέρεια της Μαντινείας, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Ο πέμπτος συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) εκλέγει μία έδρα και αυτή την καταλαμβάνει ο επικεφαλής Δημήτρης Νικολάου. Ο έκτος συνδυασμός «Μαντινειακή Συμπολιτεία» εκλέγει μία έδρα και αυτή την καταλαμβάνει αυτομάτως ο επικεφαλής της παράταξης, ο Β. Γιόκαρης. 

πηγή:kalimera-arkadia.blogspot.com

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια