Back to top
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 στις 9:24πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Η μαθήτρια ΟΛΓΑ ΚΑΒΟΥΡΙΝΟΥ (με καταγωγή από Βλαχέρνα) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο!

Η μαθήτρια τρίτης Λυκείου Όλγα Ν. Καβουρίνου, με καταγωγή από Βλαχέρνα (εγγονή Ιωάννη Ν. Καβουρίνου), επιλέχθηκε ανάμεσα στους 24 μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στις 30 Ιανουαρίου 2019, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (Γαλλία).  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola είναι μια ημερίδα κατά την οποία μαθητές ηλικίας 16-18 ετών των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ένωση, συναντιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου για να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και τρόπους αντιμετώπισης πάνω σε διάφορα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιλογή των εκπροσώπων στην Ελλάδα γίνεται μέσω ενός γραπτού διαγωνισμού σε συνδυασμό με τις σχολικές επιδόσεις και την γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας. Ανάμεσα στους 24 μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, βρέθηκε και η Όλγα. 

Η ίδια δήλωσε στο vlaxerna.gr: προσωπικά αυτή η εμπειρία μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή και να συνεργαστώ με μαθητές άλλων χωρών, αλλά και να συνειδητοποιήσω την ισχύ που έχει η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές του Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό, να συμμετάσχουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σχόλια
  1. Παν. Χαρ. Λολώνης
    19 Φεβρουαρίου, 2019

    Συγχαρητήρια!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια