Back to top
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2010 στις 1:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων

Ένας νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για τα στελέχη των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με θέμα την εξασφάλιση και διαχείριση πόρων για την βιωσιμότητα τους έχει ξεκινήσει από το “Έργο Πολιτών” σε συνεργασία με το δίκτυο “Σύμπραξη ΜΚΟ”. Τα σεμινάρια αυτά ξεκίνησαν από τις 24/11/2010 και θα συνεχιστούν κάθε 15 μήμερο μέχρι να καλυφθεί η ζήτηση συμμετοχή που έχουν δηλώσει ή πρόκειται να δηλώσουν οι ΜΚΟ.  Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο γίνεται η οργανωτική προετοιμασία ώστε ορισμένα από τα δίκτυα να αναλάβουν την ευθύνη να τρέχουν προγράμματα δια “Βίου Μάθησης”, καθώς οι οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών συγκεντρώνουν πολύτιμη γνώση και καινοτομία σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.  Βασικός στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι αφενός η διάχυση, η πληροφόρηση και σε βάθος ενημέρωση για όλες τις πηγές εισροής ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων που χρειάζονται για την λειτουργία τους οι ΜΚΟ και αφετέρου η εκπαίδευση στελεχών για την εκπόνηση σχεδίων δράσης και μελετών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την χρηματοδότηση τους.
Ήδη από το πρώτο σεμινάριο προέκυψε η συγκρότηση ομάδας νέων στελεχών η οποία θα εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο για την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, για να καλυφθεί το έλλειμμα τεχνοκρατικής και διαχειριστικής επάρκειας σε πολλές από τις οργανώσεις που έχουν ανάγκη. Εκτός από τα θέματα εξασφάλισης και διαχείρισης πόρων στα σεμινάρια αυτά εξετάζονται τα θέματα διαβούλευσης και αντιπροσώπευσης στα κυβερνητικά όργανα για θέματα που αφορούν την “Κοινωνική Οικονομία” στην χώρα μας.
Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα περιφερειακά συνέδρια με Δήμους και Νομαρχίες για την “Κοινωνική Οικονομία και την Πράσινη Ανάπτυξή” τα τελευταία δύο χρόνια από το “Έργο Πολιτών” πρέπει να σημειώσουμε ότι γίνεται αντικείμενο συζήτησης και προετοιμασίας των φορέων για ένα πανελλαδικό συνέδριο “Κοινωνικής Οικονομίας” το οποίο προβλέπεται να γίνει την άνοιξη του 2010.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει πλέον το ενδιαφέρον από πολλά δίκτυα να συμμετέχουν και να οργανώσουν ένα τέτοιο συνέδριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δίκτυο Σύμπραξη στο 210.8226562

Πηγή: www.inarcadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια