Back to top
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2019 στις 11:32μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.
Σπουδαία διάκριση για τον Βαγγέλη Βλάχο σε διαγωνισμό Καινοτομίας – Βραβεύθηκε λογισμικό για την ασφάλεια των πόλεων!

(Ο Βαγγέλης Δημ. Βλάχος είναι υιός της  Αναστασίας Ανδρ. Τζιώλα από Βλαχέρνα. Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τον αγαπητό Βαγγέλη)!

Την 4η θέση κατάφερε και απέσπασε το λογισμικό του Βαγγέλη Βλάχου (από την Τρίπολη) στον διαγωνισμό καινοτομίας για έξυπνες πόλεις City Challenge Crowdhackathon #smartcity3 που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα την ανάπτυξη πιλοτικών υπηρεσιών και εφαρμογών που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν επιχειρηματικό ή/και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το λογισμικό που ανέπτυξε ο Βαγγέλης Βλάχος αφορά την ασφάλεια των πόλεων και την ανάλυση της κίνησης ανθρώπων και οχημάτων. Βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και νευρωνικά δίκτυα μέσω των οποίων πετυχαίνει τον εντοπισμό όπλων και επικινδύνων καταστάσεων σε δημόσιο χώρο κάνοντας ανάλυση εικόνας από ήδη εγκατεστημένες κάμερες. Επίσης με την χρήση του λογισμικού υπάρχει πλήρης εικόνα της κινητικότητας σε μια πόλη και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία τα οποία σε βάθος χρόνου είναι αναγκαία για τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση αλλαγών στο πολεοδομικό σχέδιο. Ειδικά για τις παραπάνω εφαρμογές στον τομέα της ασφάλειας και των στατιστικών κίνησης υπήρξε δέσμευση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη για υλοποίηση από την νέα περιφερειακή αρχή.

Η διάκριση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη επιτυχία που αφορούσε τον διαγωνισμό του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB στα Τρίκαλα, στον οποίο ήρθε πρώτος στην κατηγορία Internet of Things, με εφαρμογή που κάνει χρήση τεχνολογιών machine vision.

Πρόκειται για αυτόνομα συστήματα καταγραφής μικρού μεγέθους που επιτηρούν σημεία ενδιαφέροντος με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας τοπική επεξεργασία εικόνας, εξάγοντας και αξιοποιώντας χρήσιμα data. Τα αποτελέσματα  της επεξεργασίας μεταφέρονται μέσω NB-IoT σε web dashboard για την πρόσβαση, την ανάλυση και την ειδοποίηση των χρηστών.

Πρόκειται για τεχνολογία  που μπορεί να φέρει νέες εφαρμογές σε σειρά τομέων όπως οι συγκοινωνίες, κάνοντας ανάλυση του είδους της κίνησης ανθρώπων και οχημάτων σε κόμβους ενδιαφέροντος  και η ασφάλεια, βοηθώντας στον εντοπισμό πυρκαγιών, την επιτήρηση κτλ.

Την βράβευση στα Τρίκαλα έκανε ο κ. Γιώργος Τζανετάκος διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Vodafone και το έπαθλο είναι ένα γραφείο εργασίας για δώδεκα (12) μήνες στα κεντρικά γραφεία της Vodafone Innovus στην Μεταμόρφωση, η συμβουλευτική καθοδήγηση της Vodafone Innovus ομάδας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά και δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών με σκοπό την στήριξη της επιχειρηματικής προσπάθειας.  

πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια