Back to top
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2019 στις 8:31πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | PitPan
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ.

Σχετικά με το δημοσίευμα των δύο υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων για την κατάσταση που επικρατεί στη Βλαχέρνα, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Η κατάσταση που περιγράφεται δεν είναι αληθινή.

Καταρχήν αυτοί που κόπτονται για το παραδοσιακό χωριό, τους θυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας (και υπογράφων την επιστολή), έχει υπογράψει αίτημα από το 2012 (αρ.πρωτ.46157/07-08-2012) προς τον δήμο Τρίπολης για αποχαρακτηρισμό του χωριού μας ως παραδοσιακού. Τελικά θέλετε να είναι παραδοσιακό το χωριό μας ή όχι;

Όσο αφορά τις μεταλλικές μπάρες που τοποθετήθηκαν στα γεφύρια, σας αναφέρουμε ότι το αίτημα μας από το 2016, εξετάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποφάνθηκε ότι υπερέχει η ασφάλεια των ανθρώπων και οχημάτων στα γεφύρια που διέρχονται αυτοκίνητα και δεν είναι μόνο πεζοδιαβάσεις. Επίσης στο αίτημα μας, που έγινε δεκτό προβλέπεται η βαφή των μπαρών σε χρώμα που να δένει με το περιβάλλον και επίσης προβλέπονται η τοποθέτηση δύο ξύλινων πεζογέφυρων στο τμήμα του ρέματος που είναι κτισμένο, στην θέση άμμος. Ακόμη σε περίπτωση αλλαγής του κανονισμού για τα γεφύρια που διέρχονται οχήματα, μπορεί εύκολα να αναπροσαρμοστεί η παρούσα κατασκευή.  

Για το κοιμητήριο αναφέρουμε ότι με την απόφαση 811/2015 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, έκανε αποδεκτή και ενέκρινε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βλαχέρνας (αρ.αποφ.7/2015), σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας του κοιμητηρίου Τ.Κ. Βλαχέρνας. Άρα τα περί πλήρης εγκατάλειψης ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μερικών.

Για την παιδική χαρά που γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, είναι ήδη σε εξέλιξη η αποξήλωση της, από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Τρίπολης, αφού ως γνωστόν χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και θα επαναλειτουργήσει με ασφάλεια. Θυμίζουμε ότι και στην προηγούμενη τοπική αρχή, η παιδική χαρά είχε σωθεί χάρη σε εθελοντικές ενέργειες συμπατριώτη μας (Μάρτιος 2012). Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι παιδικές χαρές, διέπονται πλέον από αυστηρό νομικό πλαίσιο όσο αφορά την ασφάλεια και την λειτουργία τους και όποιοι υποστηρίζουν ότι πιθανόν θα μπορούσαν να παρέμβουν (ιδιώτες, σύλλογοι, κλπ)  θα πρέπει να αναλογιστούν αν μπορούν να το κάνουν ή όχι.  

Για το γήπεδο 5×5 που είχε «ξεσηκωθεί» όλο το χωριό και οι παλαίμαχοι μάλιστα, αλλά και οι νέοι του χωριού μας (πάνω από 100 άτομα), έστειλαν διαμαρτυρία με υπογραφές σε δεκαπέντε (15) αρμόδιους, υπογράφτηκε πρόσφατα  η απόφαση: «Έχοντας υπόψη την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αρ.πρ.616102/39929/7350/4264 η Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενέκρινε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  (ΠΔΕ) 2018, το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και εγκατάσταση φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στην Τ.Κ. Βλαχέρνας δήμου Τρίπολης» (αρ.αποφ.1729/2018)».

Για το δημοτικό σχολείο, έχουν γίνει παρεμβάσεις για τα προβλήματα της σκεπής και βέβαια υπάρχει πάγιο αίτημα της Τ.Κ. Βλαχέρνας για πλήρη αντικατάσταση της.

Για τις αποθήκες του σχολείου στο κάτω προαύλιο, έχουν αλλαχθεί πολλές φορές οι κλειδαριές που συνεχώς παραβιάζονται, χωρίς ουσιαστικό λόγο (κλοπής ή  κάτι άλλο).

Για τους αγροτικούς δρόμους αναφέρουμε ότι έχουν γίνει χαλικοστρώσεις και επιδιορθώσεις σε όλη την θητεία μας και εντός και εκτός ΤΟΕΒ. Επίσης τον τελευταίο έτος οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οδήγησαν σε περισσότερα προβλήματα, στα οποία όμως ανταποκριθήκαμε.

Τέλος στο θέμα των κεραιών, που πολύ συζητείται, αναφέρουμε ότι από το 2015 ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας (ως ιδιώτης) και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας προς το χωριό των μηνιαίων εξόδων κινήσεως που εισπράττει, πλήρωσε για την εγκατάσταση του μηχανήματος, με βάση το οποίο δίνονταν τηλεοπτικό σήμα στην Βλαχέρνα. Επίσης ο Πρόεδρος έχει πληρώσει, αρκετές φορές μέχρι και σήμερα και τους τεχνικούς, που επισκευάζουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Επομένως στην επιστολή τους, οι δύο υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι, που ζητούν την ψήφο των συγχωριανών μας, θα πρέπει να ευχαριστήσουν και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας (2015-2019). Όσο αφορά τις αναφορές περί τιμολογίων και δωρεάν υπηρεσίες κάποιου τεχνικού, είναι ανυπόστατες και δεν χρήζουν σχολιασμού.

Κλείνοντας την απάντησή μας, θέλουμε να τονίσουμε προς όλους τους συγχωριανούς μας, ότι στην πενταετία που πέρασε, διεκδικήσαμε, «φωνάξαμε» και καταφέραμε πράγματα για το χωριό μας, τα οποία πλέον φαίνονται και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Πέραν των ανωτέρω (στα οποία αναφερθήκαμε λόγω του δημοσιεύματος) έγιναν και πολλά άλλα έργα και παρεμβάσεις στο χωριό μας. Τέλος, από μέρους μας,  τηρείται ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα και χωρίς εντάσεις, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά και δεν ωφελούν το χωριό μας. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι υποψήφιοι.

 Μετά τιμής

Παναγιώτης Παπαχρόνης (Αντιδήμαρχος δήμου Τρίπολης)

Δημήτρης  Κολλίντζας (Πρόεδρος Τ.Κ. Βλαχέρνας)

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια