Back to top
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2019 στις 11:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Η κακοκαιρία κατέστρεψε ολοκληρωτικά δρόμο στην Κώμη Αρκαδίας – Αποκομμένοι οι κτηνοτρόφοι!
Ολοκληρωτική καταστροφή δρόμου στην Κώμη από την κακοκαιρία Απόγνωση στους κτηνοτρόφους της περιοχής αφού τα ποιμνιοστάσιά τους αποκόπηκαν. Ο δρόμος διαλύθηκε από την ισχυρή καταιγίδα και ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.
 
 
Αποκομμένοι κυριολεκτικά από τον έξω κόσμο βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Κώμης, αφού η η κακοκαιρία που έπληξε το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου την περιοχή τους, είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που οδηγεί στα ποιμνιοστάσιά τους. Παρακείμενο ρέμα έφερε μεγάλες ποσότητες νερού από το βουνό Σαϊτά και κατέστρεψε ό,τι βρήκε στο πέρασμά του. Παλιά γεφύρια καταστράφηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και η άσφαλτος καταστράφηκε, αφήνοντας κομμένο το δρόμο σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν ούτε με αγροτικά οχήματα να περάσουν για να μεταφέρουν το γάλα αλλά και να πάνε στο χωριό, αφού πολλοί εξ αυτών μένουν στα μαντριά τους.
Η καταστροφή είναι τεράστια και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποκαθιστούν κάποιες ζημιές στον “111” ενώ μετά από αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γ.Ρουμελιώτη, θα σταλούν μηχανήματα για να γίνουν κάποιες πρώτες παρεμβάσεις, για να ανοίξει ο δρόμος προς τα ποιμνιοστάσια και να μπορέσουν να μετακινηθούν οι κτηνοτρόφοι, ώστε στη συνέχεια να δουν πώς θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Να τονίσουμε πως υπάρχει η πληροφορία από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους πως χάθηκαν και ζώα, αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να γίνει επιβεβαίωση, μιας και τα ζώα δεν είναι συγκεντρωμένα και καταμετρημένα. Επιπλέον να σημειώσουμε πως θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι απαιτούμενες εργασίες και να δοθούν και χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πηγή: www.drt915.gr
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια