Back to top
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2019 στις 6:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Στρατολογία: Νέα υπηρεσία για αίτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης μέσω taxisnet

Μια νέα υπηρεσία της στρατολογίας για την έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης είναι διαθέσιμη μέσω taxisnet. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία “Αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης” είναι διαθέσιμη μετά την αυθεντικοποίηση σας, μέσω taxisnet (με τους προσωπικούς κωδικούς) στο μενού Υπηρεσίες -> Αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης.

Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης εκδίδεται επίσης και μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου ή ειδικά εξουσιοδοτημένου προσώπου, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ. Εφόσον η αίτηση κατατεθεί σε Στρατολογική Υπηρεσία, το πιστοποιητικό εκδίδεται και επιδίδεται αυθημερόν. Ακόμη μπορεί να ζητηθεί η έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τηλεφωνικά μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1502 του ΟΤΕ, με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την ταχυδρομική αποστολή του. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ο δήμος εγγραφής του ενδιαφερόμενου στα μητρώα αρρένων.

Δεν δικαιούνται στρατολογικά πιστοποιητικά όσοι διατελούν σε ανυποταξία ή λιποταξία καθώς και όσοι υπηρετούν. Κατ΄εξαίρεση οι Στρατολογικές Υπηρεσίες εκδίδουν ειδικές βεβαιώσεις αποκλειστικά για την έκδοση – θεώρηση των διαβατηρίων των ανυπότακτων εξωτερικού.

Οι υπηρετούντες αντί πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης εφοδιάζονται με βεβαίωση υπηρεσίας από τη Μονάδα τους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια