Back to top
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010 στις 4:11μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ.Aλέξανδρου προς το ποίμνιο του

Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,

Όταν ο Θεός χωριζόταν από τους πρώτους ανθρώπους μέσα στον κήπο της Εδέμ, την ίδια ώρα έδινε την υπόσχεσι για την συνάντησι στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Με το χωρισμό άρχισε η τραγωδία του ανθρώπου. Η αμαρτία, η λύπη, τα δάκρυα και ο θάνατος ήταν ο κλήρος του. Με τη συνάντησι του Θεού και του ανθρώπου αρχίζει η νέα ζωή της σωτηρίας, της χαράς και της ευτυχίας.

Ο Χριστός κατέβηκε στη γη για να συναντήση τον άνθρωπο. Οι Ποιμένες πρώτοι και οι Μάγοι κατόπιν είχαν την ευτυχία να συναντηθούν με τον Χριστό, που βρέφος σπαργανωμένο βρισκόταν στην Φάτνη. Αλλά το Βρέφος αυτό ήταν το μοναδικό, γιατί ήταν Θείον Βρέφος. ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

Στη συνάντησι αυτή οι απλοϊκοί Ποιμένες οδηγήθηκαν από τους Αγγέλους και οι Μάγοι από τον αστέρα. Οι Ποιμένες αντικρύζουν το θαύμα και οι Μάγοι με την προσκύνησι δώρα προσφέρουν. Από τη συνάντησι αυτή βεβαιώνονται ότι Αυτός που είδαν ήταν ο Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού. Φεύγουν αποφασισμένοι να κηρύξουν «ότι ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ» και να καλέσουν τους ανθρώπους να τρέξουν να συναντηθούν με τον Ιησού. Το κήρυγμά τους αυτό το άκουσαν πραγματικά πολλοί και συναντήθηκαν με τον Χριστό.

Κάπου δύο χιλιάδες χρόνια τώρα η Εκκλησία μας πληροφορεί ότι ο Χριστός γεννιέται και μας προσκαλεί σε συνάντησι μαζί Του. «Χριστός γεννάται δοξάσατε», και η συνάντησι αυτή γίνεται με πολλούς τρόπους. Αρχίζει από την απλή πνευματική συνάντησι και φθάνει έως την προσωπική και πραγματική ένωσι με τον Χριστό. Για να φθάσουμε όμως στην τέλεια αυτή συνάντησι χρειάζεται να έχουμε πνεύμα απλοϊκό, όπως οι Ποιμένες και πορεία σταθερή όπως οι Μάγοι. Υπάρχουν βέβαια δυσκολίες και εμπόδια, τίποτα όμως δεν πρέπει να ματαιώση τη συνάντησί μας με τον Χριστό. Εκείνος ήλθε κοντά μας, γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μας προσκαλεί να συναντηθούμε μαζί Του, με πρώτο σκοπό τη γνωριμία για να πετύχουμε στη συνέχεια τη σωτηρία.

Το ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει η συνάντησι σημαίνει ότι ζούμε ακόμη την τραγωδία της Εδέμ και είναι φοβερό να μην μπορή να λυτρωθή από τα δεινά ο σύγχρονος άνθρωπος και να αποφεύγη να πραγματοποιήση τη συνάντησι με τον Θεό στη Βηθλεέμ.

Μας δίνεται πάλι εφέτος η ευκαιρία να παύσουμε να ζούμε την τραγωδία της Εδέμ. Στον καθένα μας είναι δυνατόν να τρέξη στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ να συναντήση τον Σαρκωθέντα Λυτρωτή, να προσκυνήση τη Φάτνη, ν’ αποθέση εκεί αντί για τα δώρα των Μάγων την ψυχή του λυτρωμένη από τα πάθη, τις αδυναμίες, τις αμαρτίες και τη φθορά και να ενωθή έτσι αναγεννημένος με τον Σωτήρα του κόσμου. «τον δι’ ημάς Σαρκωθέντα προ πάντων των αιώνων». Μας δίδεται λοιπόν και πάλι η ευκαιρία να ενωθούμε με τον Χριστό και να μείνουμε ενωμένοι μαζί Του για να έχουμε πάντοτε τη χάρι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την αγάπη του Θεού και Πατρός και την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.

Tριπολις χριστουγεννα 2010
Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ
διάπυρος προς Θεόν ευχέτης πάντων υμών

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια