Back to top
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 στις 7:50μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Κέφι, χορός και πλούσια εδέσματα στην Αγαλαίικη γιορτή – γουρουνοχαρά!

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος του Αγροτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λίμνης “Άγαλι” που πραγματοποίησε την “Αγαλαίικη γιορτή” καθώς και η αναβίωση του εθίμου του γουρουνίσματος-“Γουρουνοχαρά”, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο όμορφο χωριό της Λίμνης Αρκαδίας.

Στις εκδηλώσεις του Συλλόγου παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, τόσο από το χωριό, όσο και από τα γειτονικά χωριά (Κώμη, Χωτούσα, Κανδήλα, Βλαχέρνα κλπ) και πολλοί αιρετοί. Το κέφι, ο χορός και τα πλούσια εδέσματα (φαγητά, αλλά και γλυκά με βάση το γάλα) ήταν τα κύρια συστατικά της όλης εκδήλωσης που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του χωριού και η μεταλάμπαδευσή τους, στις νέες γενιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Αντιδήμαρχοι κα. Καρούντζου, κ. Λαγός, κ. Κανελλόπουλος, κ. Χατζόπουλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Οικονομόπουλος, κ. Καραλής, κ. Τσιαμούλος Νικολαος και Τσιαμούλος Ζαχαρίας.

πηγή: www.pna.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια