Back to top
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020 στις 2:49μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | PitPan
Η Τρίπολη τίμησε τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν (απαγχονίστηκαν) απ’ τους Γερμανούς ναζιστές (15-1-1944), προς «γνώση και   συμμόρφωση» των υπόλοιπων Ελλήνων και Τριπολιτσιωτών. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις  φρικτές, απάνθρωπες και ωμές σκηνές βίας, οι μνήμες νωπές, κυρίως στους παππούδες μας, που με συγκίνηση κάθε φορά διηγούνται το εν λόγω περιστατικό θλίψης και αποτροπιασμού.

Μετά το Ιερό μνημόσυνο και τον πανηγυρικό από την φιλόλογο κυρία Κατσαφάνα Αγγελική, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου όπου και τελέσθηκε τρισάγιο και προσκλητήριο νεκρών για τα άψυχα κορμιά των: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις της κυρίας Πηνελόπης Πανούση – Παπαχρόνη από την Βλαχέρνα, αδελφής του αδικοχαμένου ήρωα Πανούση Γιάννη, του δήμαρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σκαντζού και του περιφερειακού συμβούλου κ. Γιαννακούρα.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια