Back to top
Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2020 στις 4:40μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Τα έντυπα που απαιτούνται από 23 Μαρτίου 2020 για την απαραίτητη μετακίνηση των πολιτών!!

Σχετικά με τα ΕΝΤΥΠΑ που χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση των πολιτών (από 23/03 έως 06/04/2020), αναφέρουμε τα εξής:

Βεβαίωση κίνησης τύπου Α

Η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά στις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Το ίδιο έντυπο (Βεβαίωση κίνησης τύπου Α) χρησιμοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (μεταξύ αυτών και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι) για να πάνε στον τόπο εργασίας τους.

Βεβαίωση κίνησης τύπου Β

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα, επίσκεψη στον γιατρό, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μετάβαση σε τελετή, κ.ο.κ.) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

 

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια