Back to top
Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020 στις 3:57μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Μετακίνηση αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, γεωργών, κλπ.

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και λοιποί συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, προκειμένου να μετακινηθούν για εργασία σε χωράφια, στάνες και λοιπές τους εγκαταστάσεις, πρέπει εφόσον είναι οι ίδιοι εργοδότες, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εφάπαξ (δηλαδή μια φορά) μια βεβαίωση τύπου Α.

Η βεβαίωση τύπου Α, αφορά και τις μετακινήσεις των εργαζόμενων των αγροτών, συμπληρώνεται μία φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος εργοδότη. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του, κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του και έχοντας μαζί του σε κάθε περίπτωση αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Τα παραπάνω ισχύουν και σε περιπτώσεις που δεν έχει γίνει έναρξη απασχόλησης με την διαδικασία του εργόσημου. Άλλωστε εν προκειμένω οι αρχές ενδιαφέρονται για το λόγο μετακίνησης και όχι για την ύπαρξη των εργοσήμων. 

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα, κ.ο.κ.) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, κλπ., όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες, πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση για τις μετακινήσεις τους, αντί της βεβαίωσης Α ή Β, μπορούν να χρησιμοποιούν και χειρόγραφο έντυπο (μια σελίδα χαρτί) που να αναγράφουν τα προβλεπόμενα.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια