Back to top
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2020 στις 11:21μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ένας Αρκάς τιμήθηκε από την αυστραλιανή πολιτεία!

Ανάμεσα στους Αυστραλούς πολίτες που βράβευσε η αυστραλιανή πολιτεία, στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν και ο ομογενής Δημήτριος Αλεξόπουλος. Ο συμπάροικος που ζει στην Μελβούρνη τιμήθηκε για την προσφορά του στην ελληνική παροικία της Βικτώριας. Με καταγωγή ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας, την Λίμνη, ο κ. Αλεξόπουλος έφτασε στην Αυστραλία στις 10 Ιουνίου του 1964, ημερομηνία που συμπίπτει με τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πολυταξιδεμένος, όπως παραδέχεται και ο ίδιος στην συνέντευξή του με το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, επιχείρησε να επαναπατριστεί στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας σπουδαία επαγγελματική καριέρα.

«Είχα μία ανησυχία γενικά να ασχοληθώ και να δουλέψω στο εξωτερικό και να αποκτήσω μεγαλύτερη επαγγελματική πείρα και γενικά γνώση του κόσμου. Ησύχασα για 15 χρόνια στην Ελλάδα γιατί βρήκα μία καλή δουλειά εκεί, αφού δούλεψα σε μία αμερικανική εταιρεία. Εν συνεχεία το 1984 η εταιρεία με μετέφερε στην Αυστραλία, ύστερα από διάφορες ενασχολήσεις που είχα στην Ιρλανδία και στην Ευρώπη γενικά, έχοντας λάβει μέρος και μεγάλα επιχειρησιακά συνέδρια», είπε.

Ο κ. Αλεξόπουλος βραβεύτηκε με το Μετάλλιο στην Γενική Κατηγορία του Τάγματος της Αυστραλίας, Medal in the General Division of the Order of Australia (OAM) για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία της πολιτείας Βικτώριας.

Μιλώντας για την διάκρισή του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι συγκινητικό και επίσης ενθαρρυντικό για κάθε άνθρωπο που έρχεται σε αυτή την χώρα. Βλέπω πως πραγματικά αυτή η χώρα προσφέρει όχι μόνο ευκαιρίες απασχόλησης και για πρόοδο, αλλά και αναγνώριση του έργου του ανθρώπου. Το σύστημα της Αυστραλίας προσφέρει στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δεν χάνεται, οι κόποι του δεν χάνονται».

Ο κ. Αλεξόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτωρίας από το 2005 έως το 2015 και Ταμίας και Γραμματέας του ίδιου συλλόγου από το 2001 έως το 2004, ενώ από το 2005 έως σήμερα παραμένει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρκάδων.

Πηγή: www.sbs.com.au

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια