Back to top
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2020 στις 9:37μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε την συμμετοχή του δήμου Τρίπολης στην υποβολή πρότασης για την υλοποίηση έργου με τον τίτλο «Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στην Βλαχέρνα» στο μαρτυρικό χωριό της Βλαχέρνας από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε την συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στη διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής πρότασης για την υλοποίηση έργου με τον τίτλο «Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στην Βλαχέρνα» στο μαρτυρικό χωριό της Βλαχέρνας από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στην εισήγησή της, η Δνση Προγραμματισμού λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, τα οποία προωθούν πόρους τον Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε προγράμματα για την ενθάρρυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων, αρχής γενομένης από την ελληνική ανεξαρτησία, με ειδική έμφαση στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  2. Το σχέδιο για την υλοποίηση «Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στην Βλαχέρνα» προϋπολογισμού 138.000,00 χωρίς ΦΠΑ και το οποίο αφορά στη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης για τους κατοίκους και επισκέπτες της Κοινότητας Βλαχέρνας.
  3. Το γεγονός ότι το χωριό της Βλαχέρνας αποτελεί μαρτυρικό χωριό καθώς ήταν τύπο ολοκαυτώματος από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής το 1944 και για το λόγο αυτά αντιμετώπισε δυσμενείς διαχρονικές επιπτώσεις.
  4. Το γεγονός ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου σχεδίου αναμένεται να ζωογονήσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων, να βελτιώσει την ποιότητα διαβίωσης τους και να δημιουργήσει ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και νέων κατοίκων. Η υλοποίηση της προτεινόμενης δράσης αναμένεται να ενδυναμώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις,

Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα ακόλουθα:

1) Να εγκρίνει την συμμετοχή του Δήμου στην διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής πρότασης για την υλοποίηση έργου με τον τίτλο «Πρότυπο Οικογενειακά Πάρκο στη Βλαχέρνα» στο μαρτυρικό χωριά της Βλαχέρνας από πόρους τον Ελληνογερμανικού Ταμείου.

2) Να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο κ Κωνσταντίνο Τζιούμη για τις περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι λαβών το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γούργαρης Ευάγγελος είπε: «Ψηφίζω κατά γιατί πρόκειται για προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και αποφυγής των ευθυνών των Γερμανών, ενώ αρνούνται τις νόμιμες αποζημιώσεις στη Χώρα μας».

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια