Back to top
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020 στις 11:33μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ο αρκάς Ηλίας Ματθαιόπουλος «πρεσβευτής τέχνης» σε διαδικτυακή έκθεση για τη Βενεζουέλα!
Ξεκίνησε το διεθνές εικαστικό πρόγραμμα «Art Ambassadors», στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας, ως μέσο προώθησης και ανάπτυξης της χώρας μας και έχοντας στόχο την πνευματική συνάντηση και πολιτιστική συνεργασία λαών και εθνών, την ένωση και ανταλλαγή ιδεών, τη συνύπαρξη και την ανταπόδοση υψηλών και ανιδιοτελών αισθημάτων. Εικαστικοί καλλιτέχνες, από κάθε είδος τέχνης, που κατοικούν και δημιουργούν στην Ελλάδα, καλούνται να γίνουν οι «Πρεσβευτές Τέχνης» που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και θα μεταφέρουν ιδέες και ιδανικά διαχρονικής και πανανθρώπινης αξίας.
 
Η συγκεκριμένη έκθεση έλαβε διαρκείς αναβολές για την παρουσίαση της, κατά τη διάρκεια του έτους, ακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και πλέον λαμβάνει χώρα διαδικτυακά, στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Η ιδέα, η οργάνωση και η επιμέλεια της έκθεσης, ανήκουν στην ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια, Αννίτα Πατσουράκη, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη έκθεση στην πρεσβεία της Κούβας και στην πρεσβεία της Ρωσίας.
 
Μεταξύ της πλειάδας καλλιτεχνών που συμμετέχουν (25 συνολικά από διαφορετικά είδη τέχνης) τιμώντας τη χώρα της Βενεζουέλας, είναι και ο αρκάς, Ηλίας Ματθαιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει με δύο έργα του, «Άνθη» (λάδι σε μουσαμά, 0.70×1.20εκ.) και «Καράβια» (λάδι σε μουσαμά, 0.85×1.10εκ.) και τα δύο στα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας.
 

 
Πηγή: www.drt915.gr
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια