Back to top
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020 στις 5:10μμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy
Επιδότηση από ΕΣΠΑ για δημιουργία e-shop

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος θα ξεκινήσει από το νέο έτος, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το νέο πρόγραμμα που θα βγει για ηλεκτρονικό κατάστημα που θα αφορά το εμπόριο θα φτάνει έως 30.000 ευρώ και θα αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις (που έχουν έως 10 άτομα), μικρές επιχειρήσεις (που έχουν έως 50 άτομα) και μεσαίες επιχειρήσεις.

Να σημειώσουμε πως η Google Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε στο 31ο ετήσιο συνέδριο “Greek Economic Summit” του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ένα νέο πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, προκειμένου να λειτουργούν ψηφιακά. Η πρωτοβουλία αυτή από την Google περιλαμβάνει δωρεάν ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια, αλλά και κατ’ ιδίαν διαδικτυακή συμβουλευτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Επιπλέον, έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την ανοιχτή δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της οποίας επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, παροχής υπηρεσιών κ.α. μπορούν να επενδύσουν στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους (δόθηκε παράταση έως 31/1/2021).

Με δεδομένες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανικού εμπορίου σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι πραγματικά ζωτική η ανάγκη προσαρμογής των μικρών, κυρίως, επιχειρήσεων του λιανεμπορίου στην ψηφιακή πραγματικότητα. Το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων της Google, σε συνδυασμό και με τη δυνατότητα επιλογής των επιδοτούμενων σχετικών δαπανών της δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν ιστοσελίδες προβολής των υπηρεσιών τους, να μάθουν τις αρχές δημιουργίας μιας διαδικτυακής επιχείρησης και ενός e-shop, να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς και να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω διαδικτύου.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια