Back to top
Σάββατο, 13 Μαρτίου, 2021 στις 7:53μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
“Ελληνικές γωνιές” στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη!

Βιβλία Ελλήνων συγγραφέων “ταξίδεψαν” για την Βοσνία-Ερζεγοβίνη,  με σκοπό την προώθηση τους σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και στη συνέχεια την τοποθέτηση τους, στις Ελληνικές Εστίες, που σταδιακά δημιουργούνται.

Με πρωτοβουλία του πρέσβη Δημήτρη Παπανδρέου, από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης βιβλίων και πράγματι το εγχείρημα αυτό βρήκε μεγάλη και θερμή ανταπόκριση από ανθρώπους που αγαπούν τα ελληνικά γράμματα την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Ο συμπατριώτης μας, συγγραφέας Βασίλης Ν. Κουνέλης, συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή και έγραψε στο f/b:

Τα βιβλία για τη Βοσνία καταμετρήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε 23 κούτες, για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Σημαντικοί τίτλοι ελληνικής πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, ξένοι πεζογράφοι, ιστορικά και πολιτικά κείμενα, που εκδόθηκαν τους τελευταίους 6 μήνες έως 30 χρόνια πίσω, καινούργια ή σε άριστη κατάσταση θα ταξιδέψουν την ελληνική γλώσσα στη φίλη χώρα. Τελευταίος σκυταλοδρόμος οι εκδ. Καπόν, που πήραν την σκυτάλη της προσφοράς από τον Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, την Elisavet Kotzia και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ευχαριστίες πολλές στον φίλο Μελέτη Μελετόπουλο. Ευχαριστίες στην Μαρία Παπαγιάννη, το βιβλιοπωλείο Επί λέξει, τον Γιάννη Μπασκόζο, τον Τάσο Ευσταθίου, και στις εκδόσεις Παπαζήση, των οποίων η διάθεση για προσφορά θα ικανοποιηθεί σε επόμενη αποστολή, μετά το καλοκαίρι. Θερμές ευχαριστίες και στα παιδιά μου Κων/νο και Ελένη, για την μεγάλη βοήθεια στην καταμέτρηση και το πακετάρισμα. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο φίλος μου από την στρατιωτική θητεία πρέσβης Dimitris Papandreou δεν είχε αυτή την έμπνευση!
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια