Back to top
Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021 στις 5:55μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | CLOLONIS
Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας μέχρι 22 Ιουνίου 2021

Αγαπητέ κάτοχε γεωργικής – κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης,  

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί, κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου με 22 Ιουνίου 2021, την Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας. Η Απογραφή διενεργείται, ανά δεκαετία, σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1091 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και τον Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/A’/02-02-2021) σχετικά με τη Διενέργεια Γενικών Απογραφών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σκοπός της Απογραφής Γεωργίας Κτηνοτροφίας είναι ο προσδιορισμός των βασικών χαρακτηριστικών και της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της Χώρας μας. Τα αποτελέσματά της είναι αναγκαία για τη χάραξη της Εθνικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας αλλά και της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και για την κατάρτιση και αξιολόγηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, την αγροτική μεταρρύθμιση, την περιφερειακή ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος. Στην Απογραφή αυτή δίνεται έμφαση στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους κατόχους των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, μέσω αυτοαπογραφής, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να αποφευχθεί η συνέντευξη με φυσική παρουσία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19). 

Προκειμένου να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο και να υποβάλετε τα στοιχεία της εκμετάλλευσής σας, χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμο: www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/georgia/apographe-georgias-ktenotrophias-gia-to-etos-2021. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στις εφαρμογές taxisnet.

Το ερωτηματολόγιο περιέχει ερωτήματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εκμετάλλευσής σας, όπως η νομική μορφή, το καθεστώς κατοχής, τα είδη καλλιεργειών, εκτρεφόμενων ζώων και πτηνών, τις καλλιεργητικές τεχνικές και την απασχόληση.  Στο ερωτηματολόγιο, είναι διαθέσιμες συνοπτικές οδηγίες συμπλήρωσής του, ενώ για οποιαδήποτε απορία που θα σας δημιουργηθεί, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο για την εκμετάλλευσή σας απογραφέα, καθώς και με τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή τον Επόπτη και τον Βοηθό Επόπτη της περιοχής σας, στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο σημείο [Επικοινωνία] του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. 

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, η παροχή στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ είναι υποχρεωτική και οι πληροφορίες που δίνονται είναι εμπιστευτικές, φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή στατιστικών (Ν.3832/2010). Βέβαιοι για τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.  

Με εκτίμηση 

Η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών  

Βασιλική Μπενάκη  

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια