Back to top
Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021 στις 7:07μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Βασίλης Βαρδιάμπασης: “Πάνω από 600 οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας – Φαίνεται ο ιός θα εξελιχθεί σαν μια απλή εποχική γρίπη”

Για τον τρόπο με τον οποίο κυλά η εμβολιαστική διαδικασία αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση στο Λεβίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας, μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» ο γιατρός και υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου της Δημητσάνας, κύριος Βασίλης Βαρδιάμπασης.

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει τελευταίοι στην εμβολιαστική αλυσίδα του νομού, ωστόσο ο εμβολιασμός κυλάει κανονικά. Είμαστε σαφώς το κέντρο με τους λιγότερους εμβολιασμούς αλλά είμαστε και απομακρυσμένοι», ανέφερε ο κύριος Βαρδιάμπασης συμπληρώνοντας πως δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ο κύριος Βαρδιάμπασης μάς ενημέρωσε πως οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο της Δημητσάνας έχουν ξεπεράσει τους 700 αλλά και πως οι νεότερες ηλικίες ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά.

Στη συνέχεια μίλησε και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών λέγοντας πως «δεν έχουμε πολλά όπλα αυτή τη στιγμή απέναντι στον ιό. Ξέρουμε σίγουρα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι κοινωνικές επαφές, πρέπει να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και μετά είναι το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» ενώ ανέλυσε και τις πιο συχνές παρενέργειες οι οποίες μπορούν να προκύψουν μετά τον εμβολιασμό.

Για την επιδημιολογική κατάσταση ειδικότερα στο Λεβίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας ο κύριος Βαρδιάμπασης ανέφερε πως τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μια έξαρση, η οποία οφείλεται μερικώς και στο άνοιγμα της εστίασης, παρόλα αυτά «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» ενώ μετέπειτα ευχαρίστησε τόσο την αστυνομία όσο και τις κινητές μονάδες του για την βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τέλος, ο κύριος Βαρδιάμπασης μίλησε και για την επόμενη μέρα της πανδημίας λέγοντας πως «από ότι φαίνεται ο ιός θα εξελιχθεί σαν μια απλή εποχική γρίπη» αλλά ταυτόχρονα θέλησε να περάσει και το δικό του μήνυμα για την «εγχώρια επιδημία», όπως είπε συγκεκριμένα, «η οποία δεν είναι καμία άλλη από τα τροχαία ατυχήματα», θέλοντας έτσι να εφιστήσει την προσοχή όλων.

πηγή:www.kalimera-arkadia.gr

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια