Back to top
Σάββατο, 17 Ιουλίου, 2021 στις 10:13μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.
“Έφυγε” η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έγινε γνωστή τραγουδώντας σε διάφορα πανηγύρια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι είχε κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρεία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Με τα τραγούδια της Φιλιώς Πυργάκη μεγάλωσαν γενιές! Γέμιζε χαρά τους ανθρώπους σε γάμους,  σε πανηγύρια, σε εκδηλώσεις! Η Φιλιώ Πυργάκη είχε κερδίσει την αναγνώριση και την εκτίμηση, από όλους τους ανθρώπους, με την αξία της,  με την ΦΩΝΗ της!

Καλό Ταξίδι Αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια