Back to top
Σάββατο, 7 Αυγούστου, 2021 στις 8:41πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η οργάνωση Αει Μαίναλον, με σειρά αγώνων και πρωτοβουλιών από το 2008 για την προστασία του όρους Μαινάλου, με αγωνία και ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί την πρωτοφανή καταστροφή που συντελείται σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και στην Αρκαδία.

Η καταστροφή αυτή μόνο αιφνίδια δεν είναι και μόνο απρόβλεπτη. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε την έκταση της, στην οποία προφανώς συντέλεσε και η προφανής αδυναμία αντιμετώπισης της. Η οργάνωση από την πρώτη στιγμή κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν στις τοπικές δράσεις εθελοντισμού και πυροπροστασίας υπερασπίζοντας τη φύση και τον άνθρωπο, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η επιφυλακή όλων είναι επιβεβλημένη.

Καλούμε τους πολίτες σε διαρκή οργάνωση κι επιφυλακή υπό την αιγίδα των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων. Καλούμε την Πολιτεία, που αποδείχθηκε κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων σε άμεση αναθεώρηση και ενίσχυση των αναγκαίων μέτρων και μέσων πυρόσβεσης με όποιο τρόπο είναι εφικτός, χωρίς τις γνωστές δικαιολογίες και χωρίς προσχήματα. Τέλος δηλώνουμε πως την επόμενη μέρα δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος του περιβάλλοντος.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια