Back to top
Παρασκευή, 13 Αυγούστου, 2021 στις 8:14πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.
Παράταση απαγόρευσης εισόδου σε δάση έως τις 20 Αυγούστου 2021

Παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06:00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου (ΦΕΚ 138/Α) και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Στην ΠΝΠ προβλέπεται, για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως π.χ. οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία). Στην ΠΝΠ προβλέπεται, για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου, είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) του άρθρου 82 του ν. 4622/2019 (Α’ 133).

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια