Back to top
Δευτέρα, 7 Μαρτίου, 2011 στις 9:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, στο χωριό  στο κέντρο «ΚΑΜΑΡΕΣ». Η απόφαση του Συλλόγου, για κοπή πίτας στο χωριό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλος ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε, ξεφάντωσε. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και συμπατριώτες που προσφέρουν στο  χωριό και στον Σύλλογο και απονεμήθηκαν έπαινοι στους εισαχθέντες μαθητές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, κατά την τελευταία σχολική περίοδο.

Οι συμπατριώτες που τιμήθηκαν ήταν   ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Π. Λολώνης για την μεγάλη προσφορά του στον Σύλλογο,  ο τ. Δήμαρχος Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος για την επιτυχημένη 12ετή θητεία του, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας vlaxerna.gr Νικόλαος Δ. Καβουρίνος για την προβολή του χωριού και την  έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, μέσω του SITE,  των απανταχού συμπατριωτών μας, ο Αθανάσιος  Σωτ. Τσαρουχάς για την μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά του στον Σύλλογο και ειδικότερα  της επιμέλειας της έκδοσης  της εφημερίδας του Συλλόγου, και ο συμπατριώτης μας στην Αμερική  Κώστας Αναστ. Χριστόπουλος για την προσφορά του στο χωριό και ιδιαίτερα την συμβολή του στην αποκατάσταση του τέμπλου του Αγίου Αθανασίου, της Μητρόπολης του χωριού μας.  Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους εξής φοιτητές:  Χρήστο Γ. Πανούση, Ιάσωνα  Χαρ. Κοκκινάκο, Σοφία Στ. Παπαδημητρίου (το γένος Σωσ. Καρούντζου), Γεωργία  Διον. Σαράντη, Ιωάννη Φιλ. Μακρή, Φωτεινή Λυκ. Κολλίντζα, Γεώργιο  Δημ. Ψαλτόπουλο (το γένος Παναγιώτας Α. Πανούση), Θεόδωρο Δημ. Κουριάμπαλη, Χρήστο Δημ. Κολλίντζα. Οι έπαινοι δόθηκαν στους ιδίους ή στους γονείς των  ή σε συγγενείς.

Υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά, στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τυχεροί ο Φώτιος  Π. Παπαχρόνης (παιδικό ποδήλατο, προσφορά της Σταματίνα Ν. Πανούση), ο Τάσος Αθ. Κολλιντζογιαννάκης (ξυλόγλυπτη γκλίτσα, προσφορά Ανδρέα Β. Πανούση), ο  Αθανάσιος Γ. Καρούντζος (ηλεκτρική σκούπα, προσφορά του Συλλόγου),  ο Αθανάσιος Μπανάβος (ηλεκτρικό σίδερο, προσφορά Παναγιώτα Α.Πανούση), ο Δημήτριος (ο Ψαράς, κάθε Τρίτη στο χωριό)  (τηλεόραση, προσφορά του Συλλόγου). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης ο ψαράς, που πάντα ενισχύει τις εκδηλώσεις του χωριού μας (Χριστούγεννα, Αποκριές, Δεκαπενταύγουστο, κλπ)  άφησε την τηλεόραση στον Σύλλογο για επανακλήρωση.  Ζήτησε μάλιστα από τον ταμία του Συλλόγου, να γίνει μέλος  και να λαμβάνει την εφημερίδα και σε κάθε περίπτωση θα ενισχύει τις εκδηλώσεις του χωριού.

Ιδιαίτερη αναφορά στους «μασκαράδες» που σκόρπισαν κέφι και χαρά σε όλους με την είσοδό τους στο κέντρο.

Ακόμη το Δ.Σ. ευχαρίστησε την διεύθυνση του κέντρου «ΚΑΜΑΡΕΣ»  Λάμπρο Τσαρουχά, όλη την ορχήστρα και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μας Κώστα Λ. Τσαρουχά,  Δημήτρη Φρ. Τσαρουχά, Βασίλη Μ. Δρακόπουλο, Μιχάλη Β. Δρακόπουλο.  Για τον τελευταίο μάλιστα έγινε αναφορά για τις πάρα πολλές φορές που αφιλοκερδώς συμμετέχει στις εκδηλώσεις του χωριού μας. Τον Χρήστο Λυκ. Κολλίντζα για την προσφορά της πίτας (δωρεά για τρίτη χρονιά) με τις ευχές του Συλλόγου, για καλές δουλειές στο νέο του κατάστημα. Τον Τάσο Β. Δρακόπουλο για την δημιουργία των προσκλήσεων της εκδήλωσης (δωρεά για τρίτη χρονιά). Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με σατυρικό τραγούδι από τον  πανηγυριώτη Λάκη Γ. Κουτσούγερα με το τραγούδι «τούτο δύσκολο καιρό…». Κατόπιν υπήρχε σάτιρα του ταμία του Συλλόγου,  ο οποίος μιμήθηκε τον Θάνο Μικρούτσικο με το τραγούδι «ανεμολόγια».  Στην συνέχεια ξεκίνησε ο χορός με το Δ.Σ.  και τα πρώτα τραγούδια που είπε ο Κώστας Τσαρουχάς, ήταν στίχων Βασ. Μεγρέμη  (μέσα από τα οποία «είδαμε» την Βλαχέρνα του χθες και του σήμερα).

«Σε όποιο δρόμο πέρασα

ή του χωριού μου στράτα

όλο γερόντια έβλεπα

δεν συναντούσα νιάτα…»

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και στο τέλος εμφανίστηκε ένας νέος καλλιτέχνης στο κλαρίνο, ο Σταύρος Γρ. Μεγρέμης (13 ετών), ο οποίος  ευχαρίστησε το  κοινό και ιδιαίτερα  το θείο του, Βασίλη Μεγρέμη, σε βαθμό τέτοιο που αφού πρώτα τον ασήμωσε (κάτι   ψιλά!!!) μετά του τα ζήταγε  πίσω!!!

Σημειώνουμε ότι  στο  φλουρί  της πίτας είχαμε  τζακ-ποτ και η εξήγηση που δόθηκε, ήταν ή ότι θα το κατάπιε κανένας ή δεν  έφαγε το κομμάτι πίτας στο κέντρο και το πήρε στο σπίτι του!!!

Αξίζουν θερμά  συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, για την άψογη οργάνωση και την εξυπηρέτηση όλων των ανθρώπων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Λ. Κουτσούγερας, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κ. Τσαρουχάς, ο Γραμματέας Παναγιώτης Χ. Λολώνης, ο ταμίας Βασίλειος Π. Μεγρέμης και τα μέλη Γεώργιος Ι.  Καρούντζος, Παναγιώτα Α. Πανούση-Ψαλτοπούλου, Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς, Σταματίνα Ν. Πανούση, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.  Ευχόμαστε ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια