Back to top
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021 στις 2:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | TSARHL
 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων αποδεχόμενο την δωρεά του Δημητρίου Π. Δρακόπουλου υπέρ μνήμης της Μητέρας του Σωτηρίας Δρακοπούλου, μελέτησε (σε συνεργασία με τον δωρητή) και προχώρησε στην αξιοποίηση της. Αποφασίστηκε να υλοποιήσει την ανάπλαση της παλαιάς δεξαμενής του χωριού, η οποία είχε υποστεί αρκετές φθορές από τον χρόνο και έχριζε επισκευής.

Για την υλοποίηση του έργου το Δ.Σ. ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών, ώστε να διαμορφώσει την εικόνα της δεξαμενής χωρίς να πειράξει τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και να διατηρήσει τον χαρακτήρα της, όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι. Έτσι  το έργο  σχεδιάστηκε με γνώμονα να αποτελέσει έναν υψηλής αισθητικής δημόσιο χώρο για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού.

Το έργο ανατέθηκε σε ειδικευμένους τεχνίτες πέτρας. Με την επίβλεψή μας, καθάρισαν τους αρμούς περιμετρικά, έγινε από την αρχή αρμολόγημα, θωρακίστηκε με σκυρόδεμα άνωθεν και  έγινε διαμόρφωση της βρύσης έμπροσθεν  με  τρεχούμενο νερό. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκε πέτρα (αγκωνάρια παλιά) προσφορά του Σωτηρίου Ηλ. Τσαρουχά, ώστε να διατηρηθεί το ύφος της παλαιότητας.

Στο έργο έχει προβλεφθεί υδραυλική εγκατάσταση για τρεχούμενο νερό από την πηγή Μάνα, στην δεξαμενή, στην πέτρινη βρύση στο Άγιο Δημήτρη και στην Μεσαία βρύση μετά την ολοκλήρωση του έργου από τον εργολάβο του νέου υδραγωγείου. Να επισημάνουμε και την δωρεά στο παρελθόν του Σταύρου Φιλ. Κολιόπουλου στην μεταφορά με υδροσωλήνα του νερού από την πηγή Μάνα στην δεξαμενή. Για την ολοκλήρωση του έργου, να τονίσουμε την προσφορά σε έργο και είδος των συμπατριωτών μας, όπως καθαρισμός πέριξ από θάμνους και σκάψιμο με  κομπρεσέρ του Κώστα Χαρ. Λολώνη, μαδέρια, δεξαμενή νερού και μεταφορές από τον Δημήτρη Γ. Τσέκο, αντλία νερού και μεταφορές υλικών από το Κώστα Φελέσκουρα, υδραυλικές συνδέσεις από τον Βασίλη Ι. Πανούση, οι οποίοι ήταν παρόντες σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζονταν και την έφερναν εις πέρας.

Για την ολοκλήρωση του έργου χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της δωρεάς (εις μνήμη της αειμνήστου Σωτηρίας Δρακοπούλου), χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου και η προσφορά των συμπατριωτών μας, που προαναφέραμε.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους και τον καθένα ξεχωριστά και ειδικά τον δωρητή Δημήτρη Π. Δρακόπουλο που έγινε η αφορμή με την δωρεά του, να υλοποιηθεί το έργο.

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια