Back to top
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2021 στις 8:20πμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.
Χειροθεσίες Πνευματικών από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο

Δοξολογία τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως για την λήξη των επετειακών εκδηλώσεων των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Με το πέρας της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος προχείρισε σε Πνευματικούς έντεκα Ιερείς της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Μωϋσή Καψάλη, Αρχιμ. Γερμανό Μίχο, π. Παύλο Μπάρμπα, π. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, π. Ιωάννη Παπαχριστοδούλου, π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο, π. Αριστείδη Σκόρδο, π. Κωνσταντίνο Κουβαβά, π. Δημήτριο Τσεκούρα, π. Γεώργιο Κωστόγιαννη και π. Βασίλειο Γούτσο.

Στο κύρηγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη λήξη των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. “Η Εκκλησία πρωτοστάτησε και κράτησε την παιδεία και την ιστορία του Γένους μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στους κληρικούς, τους προέτρεψε να καμαρώνουν, γιατί είναι κληρονόμοι και απόγονοι των κληρικών που θυσιάστηκαν για την πίστη και το Γένος μας”.

Ακολούθως, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως “Άγιος Λάζαρος ο Τριπολίτης” και η Παιδική Χορωδία της Μητροπόλεως απέδωσαν Ύμνους των Χριστουγέννων, τραγούδια και κάλαντα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης απένειμε σε όλους τους Ιερείς τιμητική διάκριση της 200ετηριδος του 1821.

 

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια