Back to top
Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, 2022 στις 11:40μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΔΑΦΝΗ ΞΟΥΡΑΦΗ: Πήρε το βραβείο της καλύτερης ταινίας animation στις Κάννες!

Κλεισμένη μέσα στο μικροσκοπικό σπίτι της η νεαρή Ινδοαμερικανή Αμίνα που ζει σε μία μεγαλούπολη προσπαθεί να δουλέψει εγκλωβισμένη στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος της, καθισμένη για ώρες μπροστά από τον υπολογιστή της. Όταν κάποια στιγμή βυθίζεται στις σκέψεις της και στις πιέσεις που της επιφυλάσσει η ενήλικη ζωή, τότε αναπάντεχα και πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι της, με την Αμίνα να έρχεται αντιμέτωπη με αόρατους εχθρούς και προσωπικούς δαίμονες.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το σενάριο της μικρού μήκους animation ταινίας, «Mine» της Δάφνης Νικ. Ξουράφη (εκ Βλαχέρνας καταγόμενη) που απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας animation στο Cannes – World film festival.

Μέσω της οκτάλεπτης ταινίας κινουμένων σχεδίων η 28χρονη Δάφνη Ξουράφη επιλέγει να μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας που καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν αναγκάζονται να είναι έγκλειστοι μέσα στην οικία τους στέλνοντας στο τέλος όμως ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια