Back to top
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022 στις 7:28μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Δελτίο Τύπου από Π.ΠΕΛ.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε, από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό, το αρδευτικό έργο του έλους της Κανδήλας προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας του.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, εξέτασαν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας των ιδιοκτησιών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται κοντά στην καταβόθρα, καθώς και της διευθέτησης της κατανομής του νερού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανή ποσότητα αρδευτικού νερού προς άρδευση της Κοινότητας Δάρα με ταυτόχρονη αύξηση του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.

Τέλος, αξιολογώντας τα δεδομένα λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου, συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής μικρής λιμνοδεξαμενής, ώστε να αξιοποιηθεί το περίσσευμα νερού για την παραγωγή ενέργειας με μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Παρόντες στην εν λόγω αυτοψία ήταν επίσης μέλη του συμβουλίου ΤΟΕΒ Κανδήλας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

*** Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, όπως και άλλοι πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων δεν είχαν ενημερωθεί για την συνάντηση αυτή.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια