Back to top
Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022 στις 8:57πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ παρουσιάζεται το βιβλίο της Ιστορίας των Αρκάδων!

Πάνω από διακόσια είκοσι χωριά και οικισμοί της Αρκαδίας έστειλαν μετανάστες τα παιδιά τους στην Αυστραλία στην περίοδο 1953-1975. Περίπου 65.000 Αρκάδες μετανάστες με τα παιδιά τους εγκαταστάθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αυστραλίας. Το βιβλίο παρουσιάζει ο Καθηγητής Βρασίδας Καραλής

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, θα παρουσιαστεί στο Σύδνεϋ το βιβλίο που εκπόνησε ο Καθηγητής Αναστάσιος Μ. Τάμης με τίτλο The Children of Pan: Arcadians in Australia, στο οποίο περιγράφεται ο εποικισμός των Αρκάδων στην Αυστραλία. Την οργάνωση της παρουσίασης έχει αναλάβει το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνευ της Ελληνικής Κοινότητας του ΝΝΟ, μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση, η οποία είχε αναβληθεί το 2020 και 2021 λόγω των περιορισμών της επιδημικής κρίσης, θα ξεκινήσει στις 7.00 το βράδυ στη μεγάλη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας 206-210 Lakemba St, Lakemba.

Την πολιτιστική και φιλολογική εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της ΕΟΚΝΝΟ, κ. Χάρης Δανάλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρκαδικών Σωματείων Αυστραλίας, κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος, ΟΑΜ, ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου ΝΝΟ, κ. Φίλιππος Κοΐνης,και ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη του Παναρκαδικού Συλλόγου Ο Κολοκοτρώνης της Μελβούρνης (ΠΣΚΜ), με τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, την Αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη Γιαβάς κι ένα επιτελείο στελεχών του Συλλόγου των Αρκάδων της Μελβούρνης, συμπεριλαμβανομένου και του ευεργέτη, κ. Τάσου Καλοδήμου. Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χρύσα Κανατά, επί προεδρίας της οποίας είχε εκπονηθεί το έργο και είχε εκδοθεί από τον ΠΣΚΜ. Προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου έχουν σταλθεί σε όλους τους ηγέτες των Αρκαδικών σωματείων του Σύδνεϋ.

Το βιβλίο περιέχει και ιστορικές φωτογραφίες: Φώτος: Supplied

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος Ευεργέτης του Ελληνισμού της Μελβούρνης, επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος προσέφερε το ποσό των $100.000 για την έκδοση του βιβλίου, ενώ μεγάλες δωρεές είχαν προσφέρει αρκαδικοί σύλλογοι της Μελβούρνης και επιχειρηματίες Αρκάδες.

Την εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης θα παρουσιάσει ο Διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, κ. Θέμης Καλλός, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει ο διαπρεπής Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών και Διευθυντής του Department of Modern Greek Studies, του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, Καθηγητής Δρ. Βρασίδας Καραλής.

 

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια