Back to top
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022 στις 7:02μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Ο συμπατριώτης μας ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ πρωταγωνιστής στο θεατρικό έργο “Ψέμα στο Ψέμα”!
Από Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, η πιο ξεκαρδιστικά ανατρεπτική κωμωδία των τελευταίων ετών από την θεατρική ομάδα Ηθοποιητές – Ethospoets. Σας περιμένουμε για γέλιο μέχρι δακρύων!
 

 

Το θεατρικό έργο του Antony Neilson είναι μία απίστευτα εκρηκτική κωμωδία που έχει αγαπηθεί από το θεατρόφιλο κοινό, το οποίο γελά αβίαστα κατά τη διάρκεια της παράστασης την τελευταία 20ετία από την πρεμιέρα στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2002. Η καλογραμμένη φάρσα διασκευάζεται στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας και έτσι χαρίζει ατέλειωτες στιγμές άπειρου γέλιου.

Υπόθεση έργου

Παραμονές Χριστουγέννων δύο αστυνομικοί πρέπει να εκτελέσουν μία τελευταία πράξη καθήκοντος πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να ανακοινώσουν ένα θλιβερό γεγονός σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αυτές τις χαρούμενες μέρες. Σκέφτονται και ξανασκέφτονται να βρουν ένα κατάλληλο και λεπτό χειρισμό του όλου θέματος και έτσι τα αστέρια του αστυνομικού σώματος αποφασίζουν να μην πουν την αλήθεια. Η καλοσύνη της ψυχής τους μαζί με τη βλακεία τους τους αναγκάζει να αραδιάζουν ψέματα χωρίς όρια και αυτό που καταφέρνουν είναι να προκαλέσουν παρεξηγήσεις και  να μπερδέψουν ανθρώπους και καταστάσεις. Ξεκινούν λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και αυτό που ακολουθεί, προσφέρει στον θεατή άφθονο γέλιο μέχρι τελικής πτώσης.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Οι ηθοποιητές είμαστε μια ανεξάρτητη θεατρική ομάδα που στόχο έχουμε να είμαστε μια καλή παρέα και να ανεβάζουμε τα έργα που μας αρέσουν. Παίζουμε, φτιάχνουμε τα σκηνικά μας, ράβουμε τα ρούχα μας, διαλέγουμε τις μουσικές μας και η μεγάλη μας χαρά είναι να  κάνουμε μαζί σας αυτό το μαγικό ταξίδι. Να χαρούμε, να γελάσουμε, να περάσουμε καλά.  

Πρωταγωνιστούν: Juliani Kontos, Δημήτρης Θεοδωράκης, Τάσος Κουτσούγερας, Ελένη Σακκά, Αθηνά Ρέντα, Μαρία Μπαχάρη, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Δεμερτζής.

Κείμενο: Antony Neilson

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Juliani Kontos

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Δεμερτζής

Σκηνικά: Δημήτρης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Τάσος Κουτσούγερας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Γιατρός

Χορογραφίες – κίνηση: Αθηνά Ρέντα

Φωτογραφίες – Αφίσα: Μαρίνα Ανδρονίκου – Παπαδοπούλου

Trailer παράστασης: Juliani Kontos

Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις: Juliani Kontos

Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΗΘΟΠΟΙΗΤΕΣ

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια