Back to top
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022 στις 12:22μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.
Η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα “HELLENICK” από συμπατριώτες μας στην Αμερική το 80΄s.

Οι συμπατριώτες μας, που βρέθηκαν από μικροί στην ξενιτιά, είχαν και έχουν έντονο το στοιχείο της αγάπης για την πατρίδα. Μια αγάπη που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές και βέβαια ο αθλητισμός είναι μία από τις πιο δυνατές μορφές της! Κοντά στην δεκαετία του 80’s για πολλά έτη οι συμπατριώτες μας στην Αμερική, είχαν φτιάξει μια ποδοσφαιρική ομάδα την HELLENICK (Northwest Indiana)! Συμμετείχαν αρκετοί Βλαχερναίοι, αλλά και αρκετοί ακόμη από όλη την Ελλάδα.

Στην φωτογραφία διακρίνονται (από αριστερά προς τα δεξιά):

Πάνω σειρά: Κώστας (από Ταύρο), Νίκος Μπατιστάτος, Γιάννης Κατσίνης (εγγονός Γεωργαμπούρα), Παν. Μπάκας (από Ρούμελη), Φώτης Κατσίνης (εγγονός Γεωργαμπούρα), Γεώργιος Πανούσης (του Τέλη), Δ. Μουρατίδης (Καστοριά), Παναγιώτης (Καστοριά).

Κάτω σειρά: Μανώλης (Καστοριά), Ν. Καρβουνίδης, Σταύρος Μπαϊλακτάρης (κουνιάδος του ΤΖΑΚ), Κώστας Κουνέλης (Κουρτέση), Φώτης Κουνέλης (Κουρτέση), Πέτρος Σπηρούνης (Ταύρος), Τηλέμαχος Κοξίδης (Κατερίνη).

Στην ομάδα συμμετείχαν ακόμη (που δεν είναι στην φωτογραφία): Παναγιώτης Πανούσης (Τέλη), Παναγιώτης Καζάκος (Γιαννιτσοχώρι Ηλείας), Βασίλης (Ρούμελη), Τιμόθεος (Ζάκυνθος) και Στάθης (Αθήνα).

*** Το vlaxerna.gr θερμά ευχαριστεί τους Κώστα Κουνέλη (ιδιαιτέρως), Φώτη Κουνέλη και Γιώργο Πανούση για την φωτογραφία και τις πληροφορίες για τους αγωνιζόμενους!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια