Back to top
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022 στις 7:51μμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023: Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας από την πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πληρωμή ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023 χωρίς κωδικούς Taxisnet

Πληρωμή ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023 με κωδικούς Taxisnet

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες των επιβατικών αυτοκινήτων, υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη εις διπλούν! Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, θέτοντας το όχημά τους σε “ηλεκτρονική ακινησία”. Με τη διαδικασία της “ηλεκτρονικής ακινησίας” πλέον, οι κάτοχοι των οχημάτων δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία. Με ηλεκτρονική αίτηση η οποία περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού, του αριθμού, του Τ.Κ. και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

Η προθεσμία για την καταβολή τους, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Τα ειδοποιητήρια, περιλαμβάνουν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει και στις τράπεζες ή με κάθε τραπεζικό μέσο (e-banking, ΑΤΜ) ή στα ΕΛΤΑ. Επίσης οι τράπεζες έχουν βγάλει και προγράμματα πληρωμής των τελών, με άτοκες δόσεις.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια