Back to top
Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023 στις 2:16μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
 
Στις 3 Απριλίου 2023, ο Σπαρταθλητής – υπερμαραθωνοδρόμος και μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ Στέργιος Αράπογλου θα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός δρομικού εγχειρήματος που θα διέλθει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.
Εκκίνηση θα δοθεί από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός θα γίνει στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής προσεγγίζει τα 3.000km και ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησής της είναι οι 50 ημέρες.
 
Στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα διανυθούν περίπου 2.350km σε 38 ημέρες. Διέλευση θα γίνει μέσα από τα Γεωγραφικά Διαμερίσματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδος και της Πελοποννήσου. Σε ένα σύνολο 22 Νομών και μέσα από 465 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, παραθαλάσσιους, ορεινούς και πεδινούς οικισμούς, θα γίνει Στάση σε 23 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ηπειρωτικής Ελλάδος.
Στην Κρήτη θα διανυθούν περίπου 700km σε 12 ημέρες. Διέλευση θα γίνει και από τους τέσσερις Νομούς (Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου) μέσα από 183 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, με Στάση σε 39 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Κρήτης.
 
Καλούνται το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, Ενώσεις Θυμάτων, Αντιστασιακές Οργανώσεις, Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία να υποστηρίξουν το εγχείρημα διοργανώνοντας εκδηλώσεις μνήμης στα χωριά που θα περάσει ο υπερμαραθωνοδρόμος – αγωνιστής Στέργιος Αράπογλου, οργανώνοντας πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα κ.α.
 
 
Θα περάσει και από την Βλαχέρνα!
 
 
Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και η υποστήριξη της πρότασης προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τα σχολικά βιβλία, καθώς και τα λοιπά διδακτικά μέσα, έντυπα και ψηφιακά, την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων, σφαγών αμάχων, του λιμού της Κατοχής και όλων των ναζιστικών και φασιστικών θηριωδιών, διέπραξαν οι κατακτητές στην Πατρίδα μας κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945. Η απόδοση Δικαιοσύνης και η διατήρηση της Μνήμης τους στις μελλοντικές γενιές αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αποτροπής για την επανάληψή τους στη χώρα μας και οπουδήποτε κυριαρχεί η παράνοια του πολέμου.
 
Το συγκεκριμένο δρομικό εγχείρημα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με έξοδα του δρομέα και – για λόγους διασφάλισης της αξιοπιστίας του – θα καταγράφεται συγχρόνως και συνεχώς με δύο συσκευές εντοπισμού του γεωγραφικού του στίγματος (GPS) ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής του σε ζωντανό χρόνο από το Διαδίκτυο μέσω ενός ηλεκτρονικού συνδέσμου επικοινωνίας που θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση.
Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι ευχαριστούμε θερμά τον συναγωνιστή μας για την ανιδιοτελή και σπάνια αυτή συμβολή του στον δίκαιο αγώνα μας!
Στις 31-12-2022 ανακοινώθηκε επίσημα στην Αθλητική Ιστοσελίδα www.runningnews.gr η επικείμενη υλοποίηση του εγχειρήματος υπό τον τίτλο “Στα Ελληνικά Ολοκαυτώματα”. Έχει γίνει πλήρης κατόπτευση της διαδρομής με το αυτοκίνητο και είναι έτοιμο το πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που αφορά τη διέλευση από τα Μνημεία των Ολοκαυτωμάτων.
 
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια