Back to top
Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2023 στις 7:36μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | ΠπΚ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου οι Βλαχερναίοι τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Λεοντίου του «ασκήσαντος εν τη κωμοπόλη ταύτη». Οι συγχωριανοί μας συναισθανόμενοι την σπάνια πραγματικά ευλογία να έχει το χωριό τους δικό τους Άγιο έδωσαν το παρόν στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμήν του Οσίου. Ακούστηκαν οι θαυμάσιοι ύμνοι απ΄την ακολουθία την οποία συνέταξε η Μοναχή Μελάνη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας συγχωροστάτησαν οι εφημέριοι της ενορίας της Βλαχέρνας π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος, της ενορίας του Αγίου Ραφαήλ Τριπόλεως π. Ιωάννης Τσίτουρας, της ενορίας Μεταμόρφωσης Σωτήρος Τριπόλεως π. Κωνσταντίνος Κουβαβάς και της ενορίας Κάψια π. Ιωάννης Παζιούρος.

Ο εφημέριος του χωριού μας, π. Παναγιώτης, έδωσε την ευλογία και τις ευχές του, στους πιστούς και ανέφερε πως ο Σεβασμιότατος Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος του ζήτησε την Θεία Λειτουργία του Οσίου Λεοντίου, για να αποσταλεί στην Κύπρο, ώστε να εορτασθεί και εκεί ο Όσιος Λεόντιος εν Βλαχέρνη ασκήσαντος. Επίσης ανέφερε και το ενδιαφέρον για τον Όσιο Λεόντιο, από Ιερείς και Μοναχές από την Ρουμανία και τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την Αγιοποίηση του Όσιου Λεοντίου.

 

Απολυτίκιο Οσίου Λεοντίου του εν Βλαχέρνη.

«Τῆς Στεμνίτσης τόν γόνον καί Βλαχέρνης τόν ἒφορον, τόν τῆς Ἀρκαδίας σπηλαίων πνευματέμφορον λέοντα, τόν ὃσιον Λεόντιον πιστοί, λαμπάσι  Ἀναστάσεως φαιδραῖς, ὑπαντήσωμεν τιμῶντες σεμνοπρεπῶς, καί πίστει αναβοῶντες˙ Δόξα τῷ Ἀναστάντι ἐκ νεκρῶν, δόξα τῷ σε ἀναστήσαντι, δόξα τῷ ἀνιστῶντι καί ἡμᾶς, ἐκ τάφου θλίψεων».

foto: TAM

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια