Back to top
Σάββατο, 1 Ιουλίου, 2023 στις 11:23μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Το περασμένο Σάββατο (παραμονή εθνικών εκλογών) πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του χωριού η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων και οι αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η Γενική Συνέλευση (υπήρξε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό) ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. Κατόπιν υπήρξαν τοποθετήσεις και προτάσεις από τα μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ.. και ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Η πρόεδρος της Γ.Σ. και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τήρησαν την νομιμότητα στην διαδικασία των εκλογών και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Για το νέο Δ.Σ. εκλέχθηκαν:

Νανσιλένα Δημ. Πανούση

 Κωνσταντίνος Ευαγ. Τσέκος

Μαρία Τρυφ. Δρακοπούλου

Παναγιώτης Χαρ. Λολώνης

Αλεξάνδρα Ηλ. Τσαρουχά

Αναπληρωματικά μέλη:

Γεώργιος Β. Τσιώλης

Μαρία Δ. Λολώνη

Παναγιώτα Δ. Αποστολοπούλου

Για την Εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν:

Νικόλαος Δημ. Καβουρίνος

Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς

Ιωάννης Κ. Καρούντζος

Αναπληρωματικό μέλος:

Σμαρούλα Σωτ. Τσαρουχά

Στις εκλογές του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων ψήφισαν 24 συμπατριώτες μας! Παραμονή εθνικών εκλογών (την επομένη μέρα ψήφισαν 391 άτομα στο χωριό,  οι περισσότεροι από αυτούς εξ Αθηνών) και δυστυχώς αν δεν ήταν και οι ντόπιοι-μόνιμοι κάτοικοι του χωριού στην Γ.Σ. δεν θα υπήρχε απαρτία! 

Πρέπει όλοι οι συμπατριώτες να αφιερώνουν και ένα απόγευμα για τους Συλλόγους του χωριού, διότι η μη συμμετοχή και η απαξίωση δημιουργεί δυστυχώς την απραξία και την απουσία κάθε δράσης (πολιτιστικής, κοινωνικής, κλπ). Το χωριό μας πρέπει να δηλώνει παρόν και να πρωτοστατεί στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας! Και για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται την συμμετοχή περισσοτέρων μελών!

Το προηγούμενο Δ.Σ. πήρε την απόφαση για την διεξαγωγή της Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών του Συλλόγου, να πραγματοποιηθεί στο χωριό (άλλωστε προβλέπεται από το πρόσφατα τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου) και μάλιστα παραμονή των εθνικών εκλογών, προσδοκώντας στην συμμετοχή των μελών του Συλλόγου! Παρόλο αυτά όμως δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

Σχόλια
  1. Παναγιώτης Λολώνης
    3 Ιουλίου, 2023

    Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Ιδιαίτερη χαρά μου προκάλεσε το γεγονός ότι οι αναλογία των νέων ανθρώπων σε σχέση με τους πιο ηλικιωμένους ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Ιδιαίτερη χαρά ήταν και το γεγονός ότι παραβρέθηκαν και άτομα που διαμένουν στο χωριό. ο Σύλλογος χρειάζεται υποστήριξη για να μπορέσει να λειτουργήσεί. Τόσο ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων όσο και οι υπόλοιποι πολιτιστικοί, μορφωτικοί και αθλητικοί σύλλογοι του χωριού είναι, μαζί με την εκκλησία, οι μόνοι θεσμοί που εκφράζουν κάποια συλλογικότητα στο χωριό. Με τη συγκέντρωση των εξουσιών και της λήψης αποφάσεων στα αστικά κέντρα αλλά και με τη σταδιακή αποξένωση των ανθρώπων μεταξύ τους, ίσως μόνο οι σύλλογοι και η εκκλησία θα απομείνουν για να εκφράσουν την επικοινωνία σε ανθρώπινο επίπεδο.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια