Back to top
Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2023 στις 11:38μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ο εικαστικός Ηλίας Ματθαιόπουλος είχε την ύψιστη τιμή να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο της μεγάλης μας ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη!

Ο πολυδιάστατος, ζωγράφος και εικαστικός Ηλίας Ματθαιόπουλος είχε την ύψιστη τιμή να φιλοτεχνήσει το πορτραίτο της μεγάλης μας ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη, το οποίο και παρέδωσε προσωπικά στα χέρια της μεγάλης κυρίας του παγκοσμίου μουσικού στερεώματος, αποσπώντας τα εύσημα σε ένα κλίμα αγάπης και φιλοξενίας, σεμνότητας και αισθητικής που υπαγορεύει η λιτή και συνάμα επιβλητική παρουσία της.

Το ζωγραφικό έργο είναι με λάδια ζωγραφικής, σε βαμβακερό καμβά, διαστάσεων 1,10 cm X 0,75 cm, φέρει κορνίζα πλάτη, η οποία είναι χειροποίητη και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από πλήθος κόσμου, καθώς και κριτικούς έργων τέχνης.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης με μεγάλη συγκίνηση δήλωσε:

Η καρδιά μου και το μυαλό μου την ευχαριστούν πολύ, της φιλώ με αγάπη και σεβασμό το χέρι της και συμπαινοβγαίνω στην καλλιτεχνική της αύρα… ευχαριστώντας την για την τιμή που μου έκανε να φιλοτεχνήσω το πορτραίτο της, εκείνη που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο παγκόσμιο μουσικό μας σύμπαν. Όταν ακούς τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη σε προσκαλεί στη μέθεξη με τη θεία υπόστασή σου, πάνω από το λόγο και πάνω από τον νου, εμβληματική ερμηνεύτρια ποιητικών έργων, σε κάνει να πατήσεις πιο δυνατά και πιο πιστά το πόδι σου στη γη. Η εμβατηριακή φωνή της, με την τεράστια ένταση και έκταση, σε κάνει να σηκώσεις το βλέμμα σου στον ουρανό, να αφουγκραστείς το θείο μήνυμα, να συμφιλιώσεις το τριαντάφυλλο με την πίστη και την ελπίδα… Μια δυνατή ελπίδα η φωνή της, που θρυμματίζει πέτρες, τραγούδια πανανθρώπινα με ιδεολογία, παράδειγμα προς μίμηση, η στάση της, η πίστη της στην τέχνη και στον πολιτισμό, στη φιλία των λαών, η ταπεινή παρουσία της στη γη !!! Είναι μια θεά, με ανθρώπινη υπόσταση, χωρίς υπεροψία, που μας διδάσκει χωρίς να μιλά καθόλου…με τη δωρική της ερμηνεία και τη λυρικότητά της. Πάντα το τραγούδι θα ξαναγεννιέται όσο τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια