Back to top
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024 στις 12:15μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.
ΝΙΟΒΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Η Νιόβη Χριστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Ο πατέρας της είναι από τη Νάσια Αχαϊας και η μητέρα της από την Παναγίτσα Αρκαδίας (το γένος Τελώνη). Έχει συγγενείς και στην Βλαχέρνα (οικογένεια Λολώνη).

Αποφοίτησε από Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Leuven και στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των στη Νέα Υόρκη (J.D. με διάκριση, LL.M.). Επίσης, έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Harvard Business School. Έχει εκτεταμένη νομική εμπειρία σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρειών, ενώ έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και με τον τομέα των επενδύσεων.

Είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον. Η κ. Χριστοπούλου είναι venture partner σε ένα επενδυτικό οίκο με έδρα τη Νέα Υόρκη και σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε διεθνείς δικηγορικές εταιρίες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον ως δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα εταιρικού δικαίου, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών, επενδύσεις κτλ. Συνέχισε την σταδιοδρομία της ως νομική σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων και στην εταιρία Amazon στον τομέα των καινοτόμων συστημάτων πληρωμών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια για την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι μέλος της επιτροπής για την Παγκόσμια Ψηφιακή Οικονομία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές επαγγελματικές και ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ζει στη Νέα Υόρκη με την οικογένεια της και είναι μητέρα δύο αγοριών.

Πέραν της δραστηριοποίησής της στο νομικό αντικείμενο, έχει έντονη πολιτική και συγγραφική δραστηριότητα. Ένα ενδεικτικό άρθρο της, που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post κατά την περίοδο της Ελληνικής κρίσης το 2012, ήταν το “Πώς να φτιάχνεις λεμονάδα, όταν σου πετούν λεμόνια” με το οποίο ήθελε να αναδείξει τις ευκαιρίες που διανοίγονται όταν κάποιος βρίσκεται σε κρίση.

Σχόλια
  1. ΚΟΥΝΑΣ ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ
    1 Απριλίου, 2024

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  2. Σταυρούλα Πανταζοπούλου
    1 Απριλίου, 2024

    Αξίζει τον κόπο νατην ψηφίσουμε!!!!

  3. Κατερινα Λαγού
    6 Απριλίου, 2024

    Μπράβο κορίτσι μου.Καλή επιτυχία!!!!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια