Back to top
Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2011 στις 7:55μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
ΕΙΔΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
Ο Δήμος Τρίπολης ξεκινώντας την καμπάνια για να αποκτήσουμε όλοι μας οικολογική συνείδηση, για να εντυπωθεί σε όλους μας ο σεβασμός και η αγάπη για το περιβάλλον διανέμει  την ειδική τσάντα ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε νοικοκυριό όπου και γίνεται παράλληλα ενημέρωση για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στην πόλη μας.
Στην ειδική τσάντα – η οποία θα είναι επαναχρησιμοποιούμενη – θα ανακυκλώνονται ουσιαστικά  όλες  οι συσκευασίες (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό) και την οποία οι δημότες θα αποθέτουν στον ειδικό μπλε κάδο.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά:
« Ήταν η ώρα να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γινότανε πριν, που ουσιαστικά μιλάγαμε μόνο για χαρτί. Είναι μια ευκαιρία ώστε να μειώσουμε, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης αλλά και στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια τάξη περίπου στο 25 με 30%, τον όγκο των απορριπτόμενων υλικών. Συν τοις άλλοις η αξία της ανακύκλωσης είναι πολύ μεγάλη αφού τα υλικά, τα οποία ουσιαστικά θα κατέστρεφαν το Περιβάλλον, πλέον επαναχρησιμοποιούνται μετά τη διαλογή τους και επαναπροωθούνται στη γραμμή  παραγωγής. Οφείλουμε όλοι μας να αφήσουμε καθαρό και υγιές το περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας .»
Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια