ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Επιφανίου
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην κατάθεση των Ιερών Λειψάνων επί της Αγίας Τραπέζης και ανακοίνωσε ότι ο Άγιος Νεομάρτυρας Δημήτριος, οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και οι Όσιοι Πατέρες των οποίων λείψανα θα τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα, θα εορτάζονται από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Βλαχέρνα και θα προστατεύουν τους κατοίκους.
Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες είναι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας και η μνήμη τους τιμάται στις 9 Μαρτίου. Οι Όσιοι Πατέρες, τιμούντε από την Εκκλησία μας στις 7 Οκτωβρίου.
Ευχαρίστησε τον κόσμο και προσκάλεσε άπαντες για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού την αυριανή μέρα 1 Ιουλίου. Ανέφερε επίσης πως στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, μετά τα εγκαίνια, θα πραγματοποιείται Θεία λειτουργία για μία εβδομάδα συνεχώς.