Back to top

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2011

ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2011 στις 8:35μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Το δυνατό χαλάζι που έπεσε κατά τις απογευματινές ώρες στην Κανδήλα και στην γύρω περιοχή προκάλεσε καταστροφές στις καλλιέργειες. Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο δυνατή που ο κάμπος είχε λευκό χρώμα σαν χιόνι…

Πηγή: www.arcadiaportal.gr

Παιχνίδια στα … σκουπίδια

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2011 στις 2:36μμ | Κατηγορία: Άρθρα | NTZ

Κάνοντας μια βόλτα σε πολλούς από τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού μας, θα διαπιστώσει κανείς ότι η έλλειψη καθαριότητας τους δεν είναι το χαρακτηριστικό τους που θα σε κάνει να αισθανθείς περήφανος. Χώροι οι οποίοι έχουν γίνει με κόπο, συνδρομές πατριωτών και ζήλο για την εκσυγχρόνιση του χωριού, βλέπεις να έχουν σε διάφορες γωνίες τους σκουπίδια. Ειδικά μάλιστα στο δημοτικό σχολείο, στο χώρο τις παιδικής χαράς, στο γήπεδο του μπάσκετ, στην κεντρική πλατεία, στο γήπεδο 5×5 αλλά και σε άλλους χώρους που είτε μαζεύονται παιδιά για να παίξουν, είτε για να κάνουν παρέα, ακόμα και για τις αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς, θα παρατηρήσει κανείς ότι δεν είναι όσο καθαροί θα έπρεπε. Ίσως σε κάποιους από αυτούς τους χώρους να μην έχουμε ακόμα αρκετούς κάδους, ωστόσο  δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλος κόπος, στο τέλος της βόλτας, παιχνιδιού ή οποιασδήποτε δραστηριότητας να αναζητήσουμε τον κοντινότερο κάδο και να πετάξουμε εκεί τα σκουπίδια μας. Η ανακύκλωση σκουπιδιών έχει πλέον έρθει και στην Βλαχέρνα και τουλάχιστον ας μην τα βλέπουμε εκεί που παίζουν τα παιδιά. Όλοι θα πρέπει να συμβάλουν με το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα να κρατηθούν καθαροί αυτοί οι χώροι. Οι νέοι γονείς πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους την σημασία του να μην ρυπαίνουμε αλλά και την σημασία της ανακύκλωσης. Αφορμή αυτού του άρθρου ήταν ένα περιστατικό που είδα στην κεντρική πλατεία, όπου τέσσερα παιδιά, θηλυκού γένους μάλιστα, καθόνταν στη άνω μάντρα και πετούσαν πέτρες μέσα στην πλατεία. Αυτό γίνονταν για αρκετή ώρα και παρότι τους έγινε η παρατήρηση συνέχισαν. Απαιτείται περισσότερος σεβασμός για τους χώρους αυτούς όπως για όλους τους χώρους του χωρίου, και να σταματήσουμε να ρίχνουμε την ευθύνη σε άλλους για πράγματα που περνούν από το χέρι μας. Η καθαριότητα είναι μέρος της εικόνας του χωρίου μας.

ΠΩΛΗΣΗ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2011 στις 8:00μμ | Κατηγορία: Αγγελία | Ν.Δ.Κ.

Πωλούνται ξυλουργικά μηχανήματα (σύνθετο, δίσκος, πλάνη, ξεχονδριστήρας, τρυπάνι, σβούρα, κλπ) σε καλή κατάσταση και σε καλές τιμές, όλα μαζί ή ξεχωριστά. Πληροφορίες: Ιωάννης Ρούνης, τηλ.27960.51237, Βλαχέρνα Αρκαδίας).

 

ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ “Ο ΕΛΑΤΟΣ” ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ

Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2011 στις 2:32μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στη Βυτίνα τα αδέρφια Χρήστος και Σπύρος Τρ. Λιαρόπουλος (το γένος Παναγιώτας Σπ. Παπαχρόνη), άνοιξαν νέο κατάστημα-σουβλατζίδικο με τίτλο “Ο ΕΛΑΤΟΣ”. Κάθε βράδυ υπάρχει μεγάλη κίνηση στο νέο μαγαζί και τα παιδιά προσπαθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Τα παιδιά του Τριάντου και της Γιώτας, δείχνουν να ακολουθούν τα αχνάρια των γονέων, όσον  αφορά το επιχειρηματικό πνεύμα. Ευχόμαστε καλές δουλειές και προτείνουμε σε όλους να επισκεφθούν τον “ΕΛΑΤΟ”.

Επίσης να αναφέρουμε πως το παραδοσιακό κατάστημα της Παναγιώτα Παπαχρόνη-Λιαροπούλου, (με παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, τσάϊ, ρίγανη, μέλι, κλπ)  άνοιξε και σε νέο σημείο πώλησης, απέναντι από την κεντρική πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Βυτίνας.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 05:00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ…ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2011 στις 9:28πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Μία ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.8 R, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (5.1 R δίνει το earthquake), σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα, στο νομό Αχαΐας και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού Γούμερο Ηλείας, 34 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πύργου και 40 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ηλεία, Αχαία, Μεσσηνία και Αρκαδία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Να σημειωθεί ότι ακολούθησε μετασεισμός, ο οποίος ήταν ασθενής και έγινε επίσης αισθητός στην Τρίπολη.
 
 

“ΑΝΤΑΜΩΜΑ” ΣΤΗ ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2011 στις 1:17μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα το βράδυ στη Καμενίτσα διοργανώνεται το παραδοσιακό “αντάμωμα”, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός. Τα πλούσια εδέσματα υπό τους ήχους της ορχήστρας του ντόπιου κλαρινίστα Ηλία Καρπούζου, υπόσχονται σε όλους μια βραδιά κεφιού και παραδοσιακής διασκέδασης. Οι φορείς του χωριού καλούν όλους τους συμπατριώτες και φίλους στο “ΚΑΜΕΝΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ”. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ “ΝΟΜΑΤΑΙΟΣ” ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2011 στις 10:13πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Νοματαίος» του συμπατριώτη μας Βασίλη Ν. Κουνέλη θα γίνει σήμερα  Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00μμ στο Λεβίδι Αρκαδίας στο καφενείο «Ευφρόσυνες Γεύσεις». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκδότης του «Αρκαδικού Βήματος» Πάνος Αϊβαλής. Καλούνται όλοι οι συμπατριώτες και φίλοι να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2011 στις 9:57πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία  77  ετών,

η Γεωργία Κυριαζοπούλου (σύζυγος Κώστα Αναστ. Τζιώλα, Αυστραλία).

Θερμά συλλυπητήρια στους  συγγενείς.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2011 στις 5:48μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αν και δεν έγινε αισθητός, σήμερα τα ξημερώματα, στις 05:40, καταγράφηκε σεισμική δόνηση, έξι χιλιόμετρα βόρεια του Λεβιδίου και 25 χιλιΣύνδεσμοςόμετρα βορειοδυτικά της Τρίπολης. Σύμφωνα με το earthquake, ο σεισμός ήταν 2.6 R και είχε εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα. 

Πηγή: kalimera-arkadia.blogspot.com 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ κ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2011 στις 1:44μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011, στις 8μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Λεβίδι, παρουσιάζεται η έκδοση «Λεβιδίου Περιήγησις». Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο Λεβίδι, ως το κέντρο της Βόρειας Μαντινείας, παρουσιάζοντάς το από απόψεις όπως χριστιανική, ιστορική, μουσειακή, περιβαλλοντική και άλλες. Το λεύκωμα αυτό περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και παρουσιάζεται συγκεντρωμένο σε μία έκδοση για πρώτη φορά με τον συντονισμό και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού Γιώργου Μίχα στο πλαίσιο του 9ου Πανλεβιδιώτικου Ανταμώματος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθούν αποσπάσματα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του βιβλίου, καθώς και μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ-dvd. Το dvd–ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Λεβιδιωτών Τρίπολης. Επίσης μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Λεβιδίου το οποίο ανήκει στον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου.