Back to top
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:22μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | argy
Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 5Χ5 “Λούκυ Λούκ” 4η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ποδοσφαιρική ομάδα 5×5 «Λούκυ Λούκ» της Παντείου μέσα από την διάκρισή της στο N’JOY UNI-League της περασμένης σεζόν, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Τελική Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 5×5 ερασιτεχνών που διεξήχθη στην πόλη Tulcea της Ρουμανίας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.  Ήταν η πρώτη χρονιά που συνέβη αυτό, αλλά από φέτος κάθε Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Πρωταθλήτρια Κύπρου του N’JOY UNI-League θα εκπροσωπούν τις 2 χώρες στα Τελικά του Μεγάλου αυτού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του European Minifootball Federation που διεξάγεται υπό τη σκέπη της UEFA.  Η πορεία της ομάδας της Παντείου ήταν αξιοπρόσεκτη: Ξεκίνησε το Σάββατο με νίκη 3-2 κόντρα στη Σλοβακία η οποία προήλθε με ανατροπή από 1-2 στα τελευταία 3 λεπτά. Ακολούθησε ήττα 3-1 από την οικοδέσποινα Ρουμανία που επίσης επήλθε στα τελευταία 3 λεπτά ενώ νωρίτερα το σκορ ήταν 1-1, παρά το εκπληκτικό passing game των διοργανωτών και της κατοχής μπάλας που εμφατικά κρατούσαν. Την ίδια μέρα ο Α όμιλος έκλεισε με ισοπαλία 1-1 με τη Βουλγαρία σε ένα παιχνίδι που η Βουλγαρία ήθελε μόνο τη νίκη ενώ η Ελλάδα βολευόταν και με το Χ.  Οι 4 βαθμοί ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν την Ελλάδα στον ημιτελικό. Εκεί συνάντησε την Τσεχία σε ένα παιχνίδι που είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, όμως το τελικό 1-1 οδήγησε το ματς στα πέναλτι όπου η έλλειψη καλής ψυχολογίας έφερε τον αποκλεισμό από τον Τελικό. Στο μικρό Τελικό συνάντησε τους αξιόμαχους Μολδαβούς που με το φτωχό και όχι και τόσο δίκαιο 1-0 επικράτησαν και πήραν τελικά οι τελευταίοι το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο Τελικό η Ρουμανία επιβλήθηκε στα πέναλτι της Τσεχίας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με απίστευτο ρυθμό και θέαμα και μπροστά στο φανατικό κοινό της Ρουμανίας (κανονική διάρκεια 3-3).
Είναι μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα που στην πρώτη τους συμμετοχή στην διοργάνωση είχαν κάτι περισσότερο από αξιοπρεπή παρουσία. Αντίστοιχα η Κύπρος και η ομάδα ΣΠΕ Στροβόλου που την εκπροσώπησε ατύχησε να χάσει 2 παίχτες της πριν την 1η σέντρα και να παίζει ουσιαστικά χωρίς αναπληρωματικούς λόγω του μικρού ρόστερ που είχε εξαρχής. Το αποτέλεσμα ήταν η κούραση να επιβαρύνει τα πόδια και να μην μπορέσει να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.  Είναι μεγάλη τιμή για την διοργάνωση του N’JOY UNI-League αλλά και για το μεγάλο του χορηγό, η συμμετοχή στην Τελική Φάση αλλά και η επισημοποίηση της εκπροσώπησης της Ελλάδας και της Κύπρου στην European Minifootball Federation μέσω της εθνικής δομής των πρωταθλημάτων του N’JOY UNI-League στις 2 χώρες.
Και φυσικά αποτελεί μεγάλη εμπειρία και σημαντική ευκαιρία για τις ομάδες που ταξιδεύουν στα Τελικά αυτής της διοργάνωσης εκπροσωπώντας κάτι πολύ περισσότερο από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου πριν από κάθε αγώνα αλλά και το εθνόσημο στο στήθος αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη που εν τέλει οι Λούκυ Λουκ μπόρεσαν με αξιοπρέπεια να σηκώσουν.
Και όλα αυτά την ώρα που η διοργάνωση διεξάγει τις εγγραφές ομάδων για τη νέα περίοδο, την 11η συνεχόμενη, σε 10 πόλεις τις Ελλάδος (www.unileague.gr). Σημειώνουμε πως με την Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, αγωνίστηκαν και δύο Βλαχερναίοι, ο Ιάσωνας Χαρ. Κοκιννάκος κα ο Σταύρος Παντ. Τσαρουχάς.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια