Back to top
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2012 στις 10:57πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | J.Arkas
Δελτίου τύπου Του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος (Περιόδου 1940-1945)

Εθνικό Δίκτυο Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών
Ελλάδας (περιόδου 1940-1945)
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Ν.Π.Ι.Δ.)
ΕΔΡΑ: Μαρτυρική Πόλη Καλαβρύτων, Ευσέβειου Κηπουργού 6, 25001
 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ: Μαρτυρικό Χωριό Ρίζα Ιεράπετρας
Τηλ: 2692029095/ Fax: 2692023330

Μαρτυρική Πόλη Καλαβρύτων 4/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την Διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων και τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο, ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος (περιόδου 1940-45) κ. Χαράλαμπος Ε. Δασκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιθυμώ να εκφράσω την πάγια μεταξύ άλλων θέση μας ως προς την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τάχθηκε κατά των αποφάσεων ιταλικών δικαστηρίων σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για το Δίστομο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολιτική απόφαση που είναι αποτέλεσμα πιέσεων που ασκήθηκαν. Η Γερμανία επιχείρησε να «μπλοκάρει» την όποια θετική εξέλιξη υπέρ των θυμάτων του Γ’ Ράιχ, αφού αν η απόφαση του δικαστηρίου ευνοούσε την Ιταλία, τότε άνοιγε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και από τις 97 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος.
Ο Αγώνας συνεχίζεται και αποτελεί για εμάς το ελάχιστο ηθικό χρέος απέναντι στα εκατοντάδες αθώα θύματα του πολέμου, τους συγγενείς και συμπατριώτες μας που «πλήρωσαν» με το αίμα τους και με την καταστροφή των περιουσιών τους, το τίμημα της Λευτεριάς.
Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, διότι για εμάς είναι πάγια θέση ιστορικής ευθύνης και τιμής.  
Τέλος, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, όλους τους Αρχηγούς τον κομμάτων καθώς, και όλους τους Βουλευτές που κατάγονται από Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά της Ελλάδας, να πράξουν πατριωτικά το καθήκον τους και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στην Ιστορία  και  κυρίως απέναντι σε εμάς την Νέα Γενιά, της οποίας το μέλλον χωρίς ιστορική μνήμη θα είναι ανύπαρκτο».

Από το Γραφείο τύπου
Του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος
(Περιόδου 1940-1945)

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια