Back to top
Δευτέρα, 16 Ιουλίου, 2012 στις 1:39μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Το vlaxerna.gr τα “άκουσε” από τον Ιερέα της ενορίας μας!!!

Ο Ιερέας του χωριού μας π.Παναγιώτης, θέλησε από την Ωραία Πύλη της Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας (Κυριακή 15/07/2012), να εξαπολύσει τα «πυρά» του, εναντίον της σοβαρής ιστοσελίδας, όπως ανέφερε, και του διαχειριστή της Νικολάου Δ. Καβουρίνου, για το θέμα που έχει προκύψει, με το εάν από την 1 Αυγούστου 2012, θα βρίσκεται συνεχώς στην ενορία της Βλαχέρνας ή λιγότερες Κυριακές.

Καταρχήν το δημοσίευμα του ιστότοπου vlaxerna.gr απεδείχθη ότι είναι πραγματικό και ουσιαστικό, αφού όπως ο ίδιος ο π.Παναγιώτης είπε, ότι πλέον θα εξυπηρετεί και άλλη εκκλησία, δύο φορές τον μήνα, λόγω έλλειψης Ιερέων.

Το vlaxerna.gr στην δημοσίευση την 7η Ιουλίου 2012, δεν ανέφερε κάτι εναντίον του π.Παναγιώτη, αλλά εγκαίρως και με σαφήνεια εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του, για το εάν ο Ιερέας του χωριού μας, θα είναι πλέον κάθε Κυριακή στην ενορία μας ή όχι και στο τέλος μάλιστα αναφέρει ότι η ΙΜΜΚ πρέπει να δει αυτό το θέμα σοβαρά και να δώσει λύση. Δεν προέβη δε, σε κανένα είδους «κουτσομπολιού» πέραν της δημοσίευσης, αν και στα αυτιά μας, φτάνουν πολλές φορές, διάφορα πράγματα, που τα θεωρούμε ανάξια λόγου. 

Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό, ας μου επιτραπεί η έκφραση, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο σας π.Παναγιώτη, για τον διαχειριστή της σελίδας, αφού δεν αναφέρθηκα σε εσάς, ούτε σας «κατηγόρησα» για κάτι. Επιπλέον την επομένη της δημοσίευσης (08/07/2012), σας κάλεσα πέραν της μιας φοράς στο κινητό σας τηλέφωνο και δεν απαντήσατε. Την Δευτέρα 16/07/2012 σας κάλεσα και πάλι και μου απαντήσατε, και μάλιστα στην δεκάλεπτη περίπου συνομιλία μας, μου προσάψατε απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπό μου, ότι είμαι «Αθηναίος» ότι δεν εκκλησιάζομαι, ότι το παίζω «άρχοντας», ότι μαθαίνω τα νέα από τα καφενεία, κλπ. Επίσης το σχόλιο-απάντηση σας, που μου αποστείλλατε  στην ιστοσελίδα (09/07/2012), αμέσως το δημοσίευσα, όπως δημοσίευσα και άλλα σχόλια συμπατριωτών μας. Ακόμη πρέπει να σταθώ πως στην αναφορά σας π.Παναγιώτη, εκ της Ωραίας Πύλης, δεν ανεγνώσατε πρώτα προς τον κλήρο (ώστε να ενημερωθεί σωστά κατά την άποψη μου), το δημοσίευμα του vlaxerna.gr  (ήταν μόλις δέκα σειρές).

Επομένως, με τον βαθύτατο σεβασμό μου  π. Παναγιώτη στο πρόσωπό σας και τα Ιερά άμφιά σας, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την επίθεση που δέχθηκα από τον Άμβωνα της Ι.Μ. του χωριού (άλλωστε σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, ο χώρος της εκκλησίας είναι αφιερωμένος στο Θεό και εκεί πρέπει να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα κάθε λειτουργού), αλλά και τα σχόλια προς το πρόσωπό μου, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, στις πέριξ (εντός και εκτός χωριού) συζητήσεις σας, για το θέμα αυτό.

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε καθαρά ότι η χειροτόνησή σας, τον Ιανουάριο 2007, μας είχε ευχαριστήσει και ανακουφίσει, διότι είχαμε μόνιμο Ιερέα στο χωριό μας. Και συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια άποψη, ότι είσαστε ο Ιερέας μας και σας θέλουμε κάθε Κυριακή στο χωριό μας και βέβαια σε κάθε περίπτωση η ΙΜΜΚ θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, διότι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα  με την έλλειψη Ιερέων, υπήρχε και το 2007 και το 2008, και το 2009 και το 2010 και το 2011 και δεν δημιουργήθηκε φέτος. Τέλος, διάφορες αναφορές σε διάφορους ανθρώπους, για δήθεν εξακρίβωση της πηγής των πληροφοριών μου, δεν ευσταθούν, αφού οι πηγές μου για το θέμα αυτό προήρθαν εκτός του χωριού μας.

Εν κατακλείδι π.Παναγιώτη, θέλω να πιστεύω πως ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, δεν αποτελεί τροχοπέδη για την εκκλησία και την κοινωνία της Βλαχέρνας, απεναντίας φροντίζει για αυτήν (εθελοντικά πάντα και χωρίς αξιώματα) και εσείς το ξέρετε πολύ καλά, τα τελευταία πέντε έτη που γνωριζόμαστε και βέβαια το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι υπόλοιποι συμπατριώτες μου, που με γνωρίζουν και παρακολουθούν την πορεία μου, από την παιδική μου ηλικία έως σήμερα.

  Μετά τιμής

Νικόλαος Δ.Καβουρίνος

Διαχειριστής ιστοσελίδας vlaxerna.gr

Σχόλια
  1. Δημήτρης Μεγρέμης
    16 Ιουλίου, 2012

    Τα προσωπικά θέματα και οι προσωπικές επιδιώξεις του κάθε παπά δεν μας απασχολούν καθόλου. Ο καθένας μας και φυσικά οι παπάδες μπορούν να κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και να παλεύουν για αυτό.

    Εμείς αυτό που ζητάμε από το Δεσπότη μας, που είναι και ο καθύλην αρμόδιος, είναι ορισμός νέου παπά που θα δεν θα βρίσκεται στο χωριό μας ΛΙΓΟ αλλά ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    Άλλωστε το δικαιούμαστε μιας και είμαστε αυτό που έλεγαν οι παλιοί «κεφαλοχώρι».

    Αναμένουμε τελικές αποφάσεις για να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας.

  2. Γιώργος Καρούντζος
    16 Ιουλίου, 2012

    Αγαπητέ Δημήτρη Μεγρέμη,
    Τοποθετήσεις και απόψεις αυτού του είδους, δεν βοηθάνε την ενορία μας.
    Απαιτείται ψυχραιμία και σοφροσύνη.

  3. Δημήτρης Μεγρέμης
    16 Ιουλίου, 2012

    Αγαπητέ Γιώργο,

    Ίσως να υπερέβαλα ολίγον, όμως το μέλλον είναι αυτό που θα με δικαιώσει ή όχι.

    Φιλικότατα,

  4. π. Παναγιώτης
    16 Ιουλίου, 2012

    Εγώ κ. Διαχειριστά δεν εχω ιστοσελιδα να εκφρασω αυτα που πρεπει να πω, και ετσι μονο απο τον Ιερο Ναώ που υπηρετώ μπορω να μιλησω στους ενορίτες μου.

  5. Ν.Δ.Κ.
    16 Ιουλίου, 2012

    π.Παναγιώτη, δεν με ενόχλησε καθόλου που μίλησες από την Ωραία Πύλη, για μένα και αυτό νομίζω “βγαίνει” από την ανάρτησή μου, τα άλλα τα προσωπικά με πειράζουν… Όσο για την ιστοσελίδα που δεν έχετε, θεωρώ πως γνωρίζετε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του ιστότοπου vlaxerna.gr πως η εκκλησία της Βλαχέρνας έχει δική της ενότητα στο site και δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ να γράψετε οτιδήποτε.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια